Tevez hyllning värmde i decembernatten

Hyllningarna till Diego Armando Maradona vill inte ta slut – och varför skulle dom? Under natten mot torsdagen stod Carlos Tevez för en av dom finare hittills. 

Ni har nog alla sett Lionel Messis väldigt fina hyllning till Diego Maradona efter sitt vackra mål mot Osasuna i helgen. Efteråt drog han av sig tröjan och därunder hade han samma Newell’s Old Boys-tröja som Diego Maradona spelade under sin korta epok med klubben under säsongen 1993.

Igår var det dags för Carlos Tevez att visa sin uppskattning till världens genom tiderna bästa fotbollsspelare. Carlitos hade inte spelat några matcher på 17 dagar så det var en rejält taggad anfallare som sprang ut på Internacionals hemmaplan i Brasilien under gårdagskvällen.

Matchen i sig var ganska jämn, men där Boca Juniors skapade dom flesta – och bästa målchanserna. Utdelning kom också i den andra halvleken när Carlos Tevez tog emot bollen i straffområdet, vände på en 5-öring, och rullade in 1–0. 

Målet var kanske inte det allra vackraste som han gjort i karriären, men firandet var desto bättre ifrån Carlitos. Tevez slet av sig sin tröja och under den visade han upp samma matchtröja som Diego Maradona hade haft på sig i sitt allra första derby mot River Plate 1981. En match där Diego gjorde två av målen och förnedrade River Plates målvakt, Ubaldo Fillol, vid det ena. 

Tevez hyllning var en väldigt vacker sådan och den värmde i den mörka decembernatten. Efter matchen kommenterade Tevez själv sitt firande med följande ord.

”Det var en liten hyllning till Diego med en tröja som jag fått av honom i present, som är ifrån 1981. Jag är väldigt glad över att ge honom denna glädjen som jag är övertygad om att han kollar ner på ifrån himmeln”.