Independiente förlänger med Alan Velasco och höjer hans utköpsklausul

Independientes stortalang, Alan Velasco, förlänger sitt kontrakt med storklubben till 2023 och samtidigt höjs hans utköpsklausul.

Alan Velasco har varit ett av dom största utropstecknen, under hösten, inom den argentinska klubblagsfotbollen. I såväl ligaspelet – som i Copa Sudamericana har 18-åringen visat upp sin talang på ett fantastiskt sätt. 

I förra veckan låg han bakom allting när Independiente besegrade uruguayanska Fénix på bortaplan med hela 4–1 i Copa Sudamericana. Velasco stod för ett av målen och assisterade till dom övriga tre. Under helgen som var, hamnade Velasco återigen i fokus när han både assisterade och själv gjorde mål i 2–1-segern borta mot Colón. En seger som också innebar att Independiente är kvalificerade för den nästkommande rundan i ligaspelet. 

Nu vill klubben visa sin uppskattning över den 18-årige anfallaren och förlänger hans kontrakt till 2023. Samtidigt skrivs dessutom en betydligt högre utköpningsklausul in i hans kontrakt till motsvarande 23,000,000 dollar. 

Alan Velasco har tidigare jämförts med Sergio Agüero och visst finns det en hel del likheter med Manchester Citys stjärnanfallare. Velasco är liten, men väldigt snabb och teknisk. Han har också börjat visa upp att han besitter en näsa för mål och kan faktiskt spela även på kanten – något han gjort en hel del under hösten.