Gallardo tänkte på Maradona vid Rivers avancemang: ”Han fyllde min kudde med drömmar som liten”

River Plate tog sig vidare i Copa Libertadores under gårdagskvällen utan att imponera. Efter matchen var tränaren Marcelo Gallardo känslosam när han samtidigt uttryckte att Maradona funnits med i hans tankar under matchens gång.

River Plate besegrade Atlético Paranaense med 1–0 under gårdagskvällen och tog sig därmed vidare, med minsta möjliga marginal, till kvartsfinalerna av Copa Libertadores. Matchen i sig var ingen höjdare ifrån Gallardos mannar utan det var främst resultatet i sig – och avancemanget som gladde den argentinska storklubben.

På presskonferensen efteråt var det en samlade Marcelo Gallardo som uttryckte sina tankar kring matchen, men också sina känslor över Maradonas bortgång och att legendaren fanns med i hans tankar under matchens gång. 

”För mig var han en person som fyllde min huvudkudde med drömmar ända sedan jag var liten, eller åtminstone så pass gammal att det ledde mig in i fotbollen på ett speciellt sätt. Jag kommer att minnas honom som han var – en person som gav mig viljan att älska fotbollen. Jag försökte vara närvarande runt hans bortgång, en bortgång som gjorde mig väldigt sorgsen, vara nära hans familj och ta farväl av honom. Det var sorgliga dagar och det känns fortfarande så. Det är väldigt svårt att ta in alltihop”. 

Vad som inte riktigt stämde för River Plate, under gårdagens match, härledde Gallardo till ”dålig effektivitet” och han konstaterade, kort och gott, att det fotbollsmässiga ifrån Rivers sida inte var det bästa. 

Nu väntar segraren mellan Independiente del Valle och Club Nacional i kvartsfinalen för River Plate.