Beccacece efter det dramatiska avancemanget: ”Avellaneda är lyckligt”

Racing Club tog sig vidare efter en väldigt dramatisk match mot Flamengo i Brasilien. 

Mötet för en vecka sedan hade slutat 1–1 i Argentina och därför visste Racing Club att man behövde göra mål i Brasilien. Flamengo skapade flest – och bäst målchanser under hela matchen, men blev gång på gång nekade av Racings chilenske målvakt Gabriel Arias som storspelade.

Istället för en hemmaledning gjorde Racing 1–0 efter 65 spelade minuter. En frispark damp ner i straffområdet och efter lite bökande fram och tillbaka lyckades mittbacken Leonardo Sigali att få in bollen i målet. 

Racing såg sedan ut att lyckas reda ut brassarnas konstanta anfall mot Arias mål, men på tilläggstid lyckades Willian Arao att nickskarva dit kvitteringsmålet till 1–1. Straffar väntade och där skulle Gabriel Arias växa ut till en stor matchhjälte för sitt Racing.

Samtliga spelare satte sina straffar fram tills tidigare nämnda Arao skulle slå sin för Flamengo. Arias gissade rätt och räddade straffen som var väldigt svagt slagen. Därefter stegade Fabricio Domínguez fram för Racing och tryckte upp bollen i nättaket. 

Glädjen hos Racings spelare – och ledare var omöjliga att missa. Tränaren Beccacece kastade sig rakt ner på marken med magen först och skrek ut sin glädje. Segern – och avancemanget måste ha varit en enorm lättnad för honom efter dom senaste veckornas tunga resultat i ligaspelet. Segern i sig räddade förmodligen också hans jobb åtminstone ett tag till framöver. 

Beccacece var såklart väldigt tillfreds med resultatet efter matchen. 

”Avellaneda är lyckligt. Idag hade jag glädjen att få vara med detta fantastiska lag”. 

Nu väntar vinnaren mellan Internacional och Boca Juniors i kvartsfinalen. Där ska det första mötet (som sköts upp för en vecka sedan till följd av Maradonas bortgång) spelas under den kommande natten.