Omgångens lag: 5

Omgång 5 av den argentinska Copa Diego Maradona är färdigspelad och därför passar det väl utmärkt att ta ut omgångens bästa elva.

Målvakt:

Milton Álvarez. Independiente (1) Kommentar: Álvarez har fått spela i Santiago Sosas frånvaro och gjort det väldigt bra. Stod för några viktiga räddningar mot Colón under helgen som var.

Försvarare: 

Robert Rojas. River Plate (2) Kommentar: Fortsätter att vara en otroligt målfarlig försvarare och stod för ytterligare ett mål i helgens möte med Rosario Central. 

Maximiliano Coronel. Gimnasia (2) Kommentar: Coronel stod för ett otroligt känslosamt mål när Gimnasia vann sin första match efter Maradonas bortgång mot Vélez Sarsfield med 1–0. Coronels nick efter dryga 20 minuters spel blev tillställningens enda mål. 

Franco Paredes. Defensa y Justicia (1
) Kommentar: Stod för kvitteringsmålet när Defensa hämtade upp underläge 0–2, till 2-2, innan man dessvärre tappade till förlust 3-2. 

Mittfältare:

Pablo Arganaraz. Central Córdoba (1) Kommentar: Gjorde både mål och assist för Central Córdoba i segermötet med Defensa y Justicia. En rörlig anfallare som får plats i omgångens elva som mittfältare i brist på plats i anfallet. 

Leonardo Ponzio. River Plate (1) Kommentar: Ponzio spelar inte lika ofta ifrån start numera som han en gång i tiden gjorde. Men trots detta står han nästan alltid för väldigt gedigna insatser. Helgens match mot Rosario Central var inget undantag för 38-åringen som styrde sitt lag ifrån sin mittfältsposition. 

Edwar López. Argentinos Juniors (1) Kommentar: Argentinos var piskade att vinna mot Aldosivi under gårdagen och gjorde det också med hela 4–1. Edwar López låg bakom mycket som skedde offensivt för bortalaget och slog också assisten till 2–0-målet.

Edwin Cardona. Boca Juniors (1) Kommentar: Dubbla mål mot Newell’s Old Boys i lördags och en genomgående klockren insats. Colombianen har varit väldigt bra sedan han kom tillbaka till Boca Juniors inför höstens ligasäsong och har verkligen förtjänat en plats i denna elvan. 

Anfallare:

Matías Alustiza. Altético Tucumán (1) Kommentar: Med 17 minuter kvar av mötet mellan Tucumán och Arsenal hoppade Matías Alustiza in för hemmalaget. Man låg då under med 1–0, men efter dubbla mål av Matías Alustiza vände Tucumán på steken och vann med 3–2.

Gabriel Ávalos. Argentinos Juniors (1) Kommentar: Segerorganisatören för Argentinos Juniors mot Aldosivi under måndagen. Två mål och en genomgående briljant insats. Detta var Ávalos bästa prestation sedan han kom till föreningen ifrån Patronato i somras. 

Alan Velasco. Independiente (1) Kommentar: Vilken otrolig vecka som Alan Velasco haft. Först skickade han Independiente väldigt nära ett avancemang i Copa Sudamericana då han gjorde ett mål och tre assist mot Fénix. I helgens möte med Colón assisterade 18-åringen först till Ménendez öppningsmål och tryckte sedan själv dit 2–0-målet. Därmed säkrade också Indpendiente vidare spel i nästa runda. En magisk vecka med andra ord för Alan Velasco!

Tränare:

Lucas Pusineri. Independiente (1) Kommentar: Jag slaktade Independientes chanser inför höstens ligaspel ganska kraftigt då deras uppladdning var allt annat än idealisk. Men Pusineri och hans spelare har succesivt vuxit in i det och med en Velasco som bara blir bättre och bättre för varje match som går, en Menéndez som börjar likna den nivån han hade under sina epoker i Talleres och med en Silvio Romero som alltid kan göra mål, börjar Independiente att se väldigt intressanta ut. I helgen säkrade man också vidare avancemang i turneringen efter segern borta mot Colón.