Primera Nacional är tillbaka

Den argentinska andradivisionen drog igång under gårdagen och det var en efterlängtad återkomst för alla inblandade.

Jag ska villigt erkänna att jag blev lite glad i hjärtat när jag slog på Barracas Central mot Independiente Rivadavia igår och såg den nedgångna betongläktaren i bakgrunden. Såklart saknade man publiken, men i dessa tider får man vara glad över det man kan få. 

Barracas Central vann efter att Iván Tapia – son till förbundets president Claudio – och Fernando González gjort målen i en meriterande 2–1-seger. 

Vidare bjöd återstartskvällen på segrar för Almagro mot Gimnasia Jujuy, Santamarina mot Quilmes, Platense mot Atlanta och Instituto mot Chacarita Juniors. Samtidigt kryssade Brown Adrogue mot All Boys, CA Mitre mot Belgrano samt Sarmiento mot Villa Dalminé.

För egen del förvånade Atlantas förlust mig allra mest faktiskt. Den blågula föreningen såg väldigt fina ut innan pandemins utbrott och hade man fått behålla samma lag nu i återstarten är jag säker på att man vunnit. Men Platense ska inte underskattas och segern igår innebär att man får en smakstart på den nya säsongen. Det finns rutin i laget ifrån Primera Division och kanske kan det räcka hela vägen till uppflyttning. 

Matcherna fortsätter att rulla under söndagen och redan i morse besegrade Tigre ett vansinnigt San Martín de Tucumán. Jag skriver vansinnigt för ni vet alla hur arga Tucumán var över att man inte blev uppflyttade i våras – när laget ledde sin zon vid uppehållet – och man drev faktiskt ärendet till idrottsdomstolen i Schweiz. 

Idag återstartade man utan ett flertal spelare som var med i våras – och som också hade bidragit till att man hade lett sin zon. Nu premiärförlorade man hemma mot Tigre och domaren hamnade i fokus, då han missade minst en straff för hemmalaget, och fick försvaras av två poliser vid slutsignalen. 

Stökigt värre, precis som Primera Nacional ska vara.