Gimnasia vann sin första match efter Maradonas bortgång

Under lördagskvällen tog Gimnasia tre väldigt känslosamma poäng mot Vélez Sarsfield på bortaplan.

Bara några fåtal dagar efter Maradonas bortgång tog sig Gimnasia an Vélez Sarsfield på bortaplan. Viktiga poäng stod på spel för att nå vidare deltagande i turneringen och Gimnasia såg pigga ut redan direkt efter avsparken.

Matchens enda mål föll redan efter tjugotvå spelade minuter när Maximiliano Coronel nådde högst på en hörna ifrån Víctor Ayala. Coronel kysste märket med Maradona på bröstet och pekade upp mot himlen. Någonstans kändes det som att Gimnasia fick lite extra energi av att man spelade för Diego denna kväll. Firandet efteråt var också något utöver det vanliga.

Víctor Ayala själv var också inne på att Diego fanns med i spelarnas medvetande under hela matchen. 

”Vi gav det där lilla extra som Diego lärt oss”.