Hela Maradonas ledarstab lämnar Gimnasia

Diego Maradonas assisterande tränare och hela teamet runt honom lämnar sina uppdrag inom Gimnasia efter legendarens plötsliga bortgång.

Samtliga som arbetade tillsammans med Diego Maradona i Gimnasia lämnar sina uppdrag efter dennes hastiga bortgång. Ingen av dom ville vara kvar eftersom samtliga ansåg att Diego var huvudtränaren och ingen tyckte det var värdigt att ta över hans plats nu när han plötsligt gått bort. 

Det innebär att Sebastián Méndez, Adrián González, Hernán Castex och Nicolás Czechowicz alla lämnar föreningen. Méndez har lett laget under inledningen av säsongen, men kommer alltså inte att fortsätta. Istället ser det ut som att Mariano Messera och Leandro Martini kommer att styra spakarna tills vidare. 

I ett pressmeddelande säger klubben att man förstår ledarnas beslut och respekterar det fullt ut. 

”Diego Maradonas era i klubben, med dom som stod honom närmast, kommer alltid stå inskrivet i föreningens historia. Diego lämnade som en Gimnasia-supportrar, precis som alla ni andra”.