Dagen när Diego pratade om sin död – Gracias a la pelota

För 15 år sedan, i en intervju där Diego intervjuade sig själv, berättade Maradona om vad han önskade om slutet av sitt liv och vad han ville att det skulle stå på hans gravsten.

Det var i ett program på Kanal 13 i Argentina. Där Diego fick intervjua Diego. På slutet blev det väldigt känslosamt för den Diego som skulle svara på frågorna.

– Jag ser mina barnbarn, döttrarna till Dalma och Giannia. När dom går till La Bombonera för att se Boca. Min dröm är att bli gammal tillsammans med mina barnbarn. Bara det skulle vara en lugn och skön död.

– Om du fick sätta en fras på din gravsten. Vad skulle det stå?

– Ställer du denna frågan till mig?

– Det var du som tog upp ämnet. Det var du som började prata om döden, inte jag.

– Det skulle stå ‘tack för att jag fick spela fotboll’. Eftersom detta är idrotten som har gett mig mest glädje och mest frihet i livet. Det var den som gav mig känslan att jag nuddade vid himlen med mina händer. ”Tack till fotbollen”. Om jag skulle sätta en enda fras där, då skulle det vara – ”Tack till fotbollen” – ”Gracias a la pelota”.