Barros Schelotto: ”Vår skyldighet att berätta om vem som satte namn på våra drömmar”

Många har uttryckt sin sorg över Maradonas bortgång och en av dessa är den f.d. Boca- och Gimnasia-spelaren, Guillermo Barros Schelotto.

Diego Maradona och Guillermo Barros Schelotto spelade tillsammans i Boca Juniors under mitten av 90-talet. Under torsdagen uttalade han sig om sina känslor kring Diegos hastiga bortgång. 

”Jag kommer inte, under detta liv, att kunna uttrycka den tacksamhet som jag känner inför din ovillkorliga hjälp. Det är en stor stolthet att uttrycka att vi förstod varandra med endast en blick. Både på – och utanför planen. Alltid”.

Barros Schelotto fortsatte med att visa tacksamhet över att han fick äran att spela med Maradona i just Boca Juniors tröja. 

”Livet och du (vilket är samma sak eftersom du är livet) tog mig till Boca. Det gjorde mig emotionell att Gimnasia var klubben som öppnade upp dörren för dig när du ville göra en återkomst till den argentinska fotbollen. Det enda som vi önskade, under den sista tiden, var att du var lycklig”.

Avslutningsvis poängterade Barros Schelotto att han känner ett ansvar om att förmedla för kommande generationer vem Diego Maradona var. 

”Vår skyldighet, som fotbollsspelare är att berätta för våra barn – och deras barn, vem det var som satte för – och efternamn på våra drömmar. Tack Diego”.