Luis Menotti: ”Jag är helt förstörd”

Att Diego Maradona har gått bort slog ner som en bomb i fotbollsvärlden under tisdagen och i Argentina sörjer ett helt land nu sin älskade Diegos bortgång. En av dessa är hans f.d. förbundskapten Luis Menotti.

I en intervju med argentinska TyC Sports uttryckte Menotti sina känslor kring beskedet och det var en märkbart tagen ”flaco” som uttryckte sina känslor kring Diegos bortgång. 

”Jag har inga ord, jag känner smärta över det. Jag har faktiskt inget att säga egentligen kring detta just nu. Min hjärna fungerar inte – jag är helt förstörd”. 

Han fortsatte med att förklara vad han kände när notisen kom om att Maradona gått bort.

”Jag kunde inte tro det var sant. Allt han har övervunnit, varit mer omhändertagen den senaste tiden och tagit det mer lugnt. Det är en oväntat och tragisk”. 

Samtidigt menar Luis Menotti att han inte haft kontakt med Diego Maradona på många år.

”Den senaste kontakten jag hade med någon som stod Maradona nära var Jorge Cyterszpiler (Diegos mångåriga agent och nära vän). Med Maradona själv har jag inte haft någon kontakt på 15 år. Det enda jag velat är att han ska ha mått bra, framförallt med tanke på att jag sett alla dessa människor som velat att det inte ska gå bra för honom”.