Alberto Fernández: ”Tack för att du har existerat Diego”

Efter Diego Maradonas bortgång annonserade landets president, Alberto Fernández, tre dagars landssorg.

Fotbollsvärlden sörjer Diego Maradonas bortgång och hemma i Argentina är människorna förkrossade över legendarens plötsliga död. Landets president, Alberto Fernández, utlyste tre dagars landssorg och gav även sina första känslor kring Diego Maradonas bortgång.

”Du tog oss till den högsta punkten på jorden. Du gjorde oss enormt lyckliga. Du var den största av dom alla. Tack för att du har existerat Diego. Vi kommer att sakna dig för resten av våra liv”.

Alberto Fernández och Diego Maradona hade en nära relation och Diego var faktiskt och hälsade på presidenten så sent som i februari tidigare i år.

”Han var en genuin person. Han försvarade det han tyckte om, det var Maradona i sin renaste form. Det var det jag alltid fick av honom: det genuina, det äkta. Om han inte gillade något – då sa han det till dig. Om han gillade något – då sa han också det till dig. Han var här innan pandemin bröt ut, i februari. Han kom hit och besökte mig, vi pratade om fotboll, Argentinos och Gimnasia”.

Alberto Fernández är sedan barnsben en dedikerad supporter till Argentinos Juniors och hade Diego Maradona som idol när denne spelade för föreningen som ung.

”När han (Diego) gjorde fyra mål på Gatti, det var för oss som att säga ’kolla vad vi kan’. Med Diego i laget kände vi oss som det mäktigaste laget i världen. För oss är Diego allting. Det är en enorm förlust. När jag fick höra om hans bortgång hoppades jag på att det var ’fake news’. Det är en enorm smärta. Han gjorde oss lyckliga. Han kämpade med stolthet”.  

Alberto Fernández menar också att Diego Maradona aldrig kommer att glömmas bort. Han kommer att leva vidare i argentinarnas hjärtan och minnen för alltid. 

”I det kollektiva minnet kommer han att vara väldigt närvarande. Han kommer vara omöjlig att glömmas bort i argentinarnas kollektiva minne, han är en av dom största argentinska stjärnorna någonsin. Inom fotbollen finns det ingen som är som Maradona. Det får en att tänka på t.ex. Gardel (folkkär tangoartist som dog i en flygkatastrof på 30-talet), enorma stjärnor båda två”.