San Lorenzo fortsätter att imponera

San Lorenzo tog tre väldigt fina poäng i mötet med Argentinos Juniors under söndagskvällen. 

Det andas återigen harmoni i San Lorenzo efter några mindre lyckade – och väldigt turbulenta säsonger. Mariano Soso börjar få ordning på storklubben och resultaten har hittills varit väldigt tillfredsställande. 

Igår kom ytterligare en bekräftelse på att San Lorenzo är på rätt väg när Argentinos Juniors besegrades på hemmaplan med 2–0. Bröderna Romero var återigen i blickfånget då Óscar Romero fixade ledningsmålet, redan i den första halvleken på nick, och Ángel Romero skruvade dit 2–0-målet med en elegant frispark efter bara tio spelade minuter av den andra halvleken. 

San Lorenzo visade överlag upp ett väldigt fint anfallsspel och det känns som att man har utvecklat en fin symbios mellan spelarna i laget. Tio poäng av tolv möjliga under dom första fyra omgångarna talar sitt tydliga språk. 

Men det är inte enbart offensiven som fungerar. Laget har bara släppt in ett enda mål hittills och mittbackslåset med Gattoni och Donatti fungerar exemplariskt. Man ska kanske lägga in en brasklapp kring att gruppen man hamnat i inte direkt är den svåraste. Men trots allt ska ändå poängen bärgas och det har San Lorenzo lyckats med. 

Med två omgångar kvar är man redan klara för vidare spel i mästarturneringen – vilket givetvis måste kännas väldigt skönt för tränaren Mariano Soso. 

Övriga resultat under söndagen:

Estudiantes – Aldosivi. 0–1.

Patronato – Gimnasia. 0–0. 

Ingen av dessa båda matcher var någon kioskvältare direkt. Men det som kan noteras lite extra är att Estudiantes fortsätter att vara mållösa i årets turnering – något man är ensamma om – och ser förtvivlat bleka ut i offensiven. Gimnasia misslyckades med att ta tre poäng mot Patronato. Detta trots att man nästan spelade en hel timme med en man mer.