Nicolás Orsini briljerade på La Bombonera: ”En dröm sedan jag var liten”

Mötet på La Bombonera under gårdagen fick en något oväntad matchhjälte i Nicolás Orsini. Med två stycken mål såg han till att Lanús bärgade tre väldigt viktiga poäng i Buenos Aires. 

Han har varit runt i många klubbar i flera olika världsdelar. Men kanske har Nicolás Orsini äntligen hittat sin plats hemma i Argentina. Efter en fin säsong med Sarmiento Junín – i Primera Nacional – värvade Lanús honom inför den föregående säsongen. 

Dock har den stora succén i Grante uteblivit. Men på senare tid har Orsini varit direkt avgörande i flertalet matcher. Precis innan Corona-uppehållet i mars gjorde han två mål mot ecuadorianska Universidad Católica och hjälpte Lanús vidare i Copa Sudamericana. 

För två veckor sedan gjorde han det avgörande målet borta mot São Paulo, i den 93:e minuten, som tog Lanús vidare i samma turnering och igår var han återigen i händelsernas centrum på La Bombonera i Buenos Aires. 

Först höll han sig framme på ett vackert inspel ifrån Pedro De La Vega och petade in 1–0 för Lanús. Precis in halvtid utökade han sedan ledningen efter att ha pressat sig förbi en tafatt Carlos Zambrano och tryckt dit 2–0 i det bortre hörnet. Även denna gång hette spelfördelaren Pedro De La Vega och det var dessa två som skapade oreda hos Boca Juniors backlinjen. 

Tillslut vann Lanús med 2–1 efter att Ramón Ábila reducerat i slutskedet av matchen. Efteråt var det en märkbart nöjd matchhjälte i Nicolás Orsini som mötte pressen. 

”Detta är något som man drömt om sedan man var liten. Att få spela den här typen av matcher, att få vara med om allt detta idag och dessutom göra två stycken mål som hjälper laget till en viktig seger – det gör mig väldigt glad”.