Méndez och Mac Allister återförenade i Talleres: ”Han är som en bror”

Båda är fostrade i Argentinos Juniors ungdomsakademi, men nu har Juan Méndez och Francis Mac Allister sammanstrålat i Talleres de Córdoba.

Det spelar egentligen ingen roll att dom båda, indirekt, fajtas om samma position. Både Mac Allister och Méndez är väldigt glada över att dom nu tillhöra samma förening igen efter att den förstnämnda anslutit för några veckor sedan. 

Méndez har på sitt håll haft sin egen speciella resa till Talleres. Han föddes och växte upp i Mendoza, men lämnade i unga år för att spela för Argentinos Juniors ungdomslag. Här träffade han familjen Mac Allister där tre bröder i Francis, Alexis och Kevin alla spelade i föreningens ungdomsakademi. Som ny och ganska vilsen i den stora huvudstaden fick han till en början bo hos familjen Mac Allister, där även pappan är en f.d. fotbollsspelare som bl.a. spelade för Boca Juniors.

Men efter ett tag flyttade Méndez, då han inte längre kunde betala för sig och flyttade istället in på föreningens internat. Dock blev vänskapen en bestående del mellan Méndez och bröderna Mac Allister.

”Med Francis har jag en relation som kan liknas med en bror. Jag spelade både med han och hans bröder i Argentinos olika ungdomslag från det att jag kom ifrån Mendoza 2013. Vi spelade även ihop i Primera Division och i reservlaget. Jag bodde också hemma hos dom under tre månader, men flyttade sedan eftersom jag inte kunde betala för mig”.

Méndez har, precis som hela Talleres, haft en väldigt fin start på säsongen. Den 23-årige mittfältaren har tagit en startplats trots att det var få som trodde att han skulle göra det inför säsongen. 

”Jag är väldigt glad över den fina starten som laget haft på turneringen – och som jag själv haft på det personliga planet. Vi spelade väldigt bra mot Boca, var koncentrerade i 95 minuter, hade mycket intensitet i spelet och var rättvisa segrare. På ett personligt plan känner jag mig väldigt bra fysiskt och känner också att jag utvecklas i spelet. Jag och Navarro förstår varandra väldigt bra. Han är en fantastisk spelare, med en enorm potential. Vi har etablerat oss och tillskottet med Francis gör att vi kommer utvecklas ännu mer och förbättra oss från dag till dag”.

Méndez har funnits med i Alexander Medinas startelva i samtliga tre omgångar såhär långt in på säsongen och menar själv att förtroendet ifrån tränaren har fått honom att lyfta ytterligare. 

”Han (Medina) är en tränare som alltid är nära oss spelare, som fyller dig med självförtroende och som har en enorm övertygelse. Han har övertygat oss om att vi kan slå vilket lag som helst och på vilket ställe som helst. Det var något som man såg väldigt tydligt mot Boca Juniors”. 

Talleres leder sin grupp, som på förhand fick epitetet ”Dödens grupp”, före Boca Juniors, Newell’s Old Boys och Lanús. På måndag tar man sig an Newell’s Old Boys på bortaplan med en stor möjlighet att ta ytterligare ett kliv på kvalificeringen till den nästa rundan. 

”Men vi fortsätter att ha fötterna på jorden” försäkrar Juan Méndez.