Banfield kan bli historiska i afton mot River Plate: ”Det hade varit härligt”

Under natten mot lördagen drabbar Banfield samman med River Plate på hemmaplan i en match som skulle kunna bli historiskt för hemmalaget.

Banfield har hittills gått som tåget i höstens ligaturnering. Man har, efter tre spelade omgångar, tagit full pott och placerar sig därför överst i sin grupp. Mauricio Cuero har briljerat på högerkanten, Fontana har varit avgörande i offensivt straffområde och Maldonado har stängt igen nere i försvaret. 

Vid seger i afton mot River Plate – som man f.ö. slog i premiären för tre veckor sedan – kommer Banfield att ha den bästa starten någonsin, på en ligasäsong, i klubbens långa historia. En som är medveten om detta är den unge mittbacken Alexis Maldonado. I en intervju inför kvällen drabbning pratade han lite om vad ett sådant rekord skulle betyda för honom på ett personligt plan.

”Det skulle vara härligt att ha varit en del av det laget som haft den bästa ligastarten i klubbens historia. Denna grupp förtjänar det och hela laget, som inte har någon gräns för vad vi kan uppnå, förtjänar det också”. 

Alexis Maldonado lämnade sin hemstad, familj, vänner och flickvän i La Rioja som 16-åring för att satsa på att bli fotbollsproffs. Efter att ha tagit sig upp genom Banfields ungdomslag är han sedan fjolårssäsongen given i seniorlagets startelva. Vid 23-års ålder vet han vad som väntar i afton när storklubben River Plate kommer på besök.

”Vi är medvetna om att vi, generellt sätt, har bollen mindre än våra motståndare, men det är på detta sätt som vi kan åsamka mest skada. River kommer att komma hit för att vinna, dom behöver dessa tre poäng”.

Faktum är att Banfield haft bollen ganska lite i samtliga omgångar hittills på säsongen. Istället har man varit dödliga i sina kontringar – ett koncept som vi garanterat kommer att få se även ikväll mot River Plate. 

”Sanguinetti har sagt till oss att vi inte får tappa koncentrationen i en enda sekund runt Rivers anfallare, för då blir det mål”.

Såklart finns det en poäng i att River Plate har många duktiga spelare i sitt lag. Men samtidigt finns kanske den mest formstarka spelaren i hela ligan just nu i Banfield. Mauricio Cuero har varit otroligt bra under dom första omgångarna och Maldonado själv är väldigt glad över att han slipper ställas mot sin lagkamrat.

”Cuerito håller en väldigt hög nivå och nu kommer allting fram. Om han spelar bra, då vet vi att resultaten kommer att fortsätta komma för oss. Han har arbetat hårt för att vara där han är idag. Lyckligtvis har jag sluppit att ställas mot honom på träningarna då vi alltid spelar i samma lag”. 

Fotnot: Avspark i afton är 01:30, svensk tid.