Tucumán och Racing smygstartar nästa omgång

Redan under natten mot fredagen drar den nästkommande omgången av Liga Profesional igång med mötet mellan Tucumán och Racing Club.

Det blåser ordentligt runt Racing Club just nu. Efter att ha inlett säsongen med tre raka förluster dök ryktet upp under veckan att Diego Milito inte tänker fortsätta som sportchef efter årets slut. I samband med detta kom också uppgifter om att det ska finnas en stor spricka mellan den f.d. anfallaren och presidenten Victor Blanco.

Mitt i allt detta ska storklubben försöka att spela lite fotboll, vilket såklart inte är det enklaste. Först väntar Tucumán, under natten mot fredagen, och på tisdag är det åttondelsfinalen mot Flamengo, i Copa Libertadores, som står på schemat. 

Just pga. den kommande matchen mot fjolårsmästarna av Libertadores väntas Beccacece ställa upp med många ungdomsspelare i nattens match. Detta var något som tränaren flaggade för redan efter mötet med Arsenal, under den föregående helgen, och det mesta tyder på att spelare som Lisandro López och Matías Rojas lämnas hemma i Avellaneda. 

För nattens motstånd står ett Tucumán som tagit full pott såhär långt in på säsongen. Lagen möttes i premiären och då vann Tucumán med 4–1 på bortaplan. Tränaren Ricardo Zielinski väntas ställa upp med starkast möjliga lag och den största förändringen jämfört med senast är att Risso återigen startar som vänsterback då Monzón återigen gick ut skadad. 

Förmodad startelva för Tucumán: Lucchetti: Ortiz, Osores, Cabral, Risso: Melano, Erbes, Acosta, Lotti: Heredia: Toledo.

Förmodad startelva för Racing Club: Ibáñez: Cáceres, Segovia, Orban, Sánchez: Montoya, Tanda, Banega, Domínguez: Cvitanich, Alcaraz.