Argentina vann i Peru

Argentina avslutade 2020 på bästa möjliga sätt då man besegrade Peru med 2–0 i Lima. 

Lionel Scaloni gjorde några förändringar i sin startelva jämfört med senast. Nicolás Tagliafico kom in på vänsterbacksplatsen och Giovani Lo Celso tog Palacios, som skadade sig allvarligt mot Paraguay, position på mittfältet. 

Argentina inledde matchen bäst, även om Peru skapade några målchanser även dom. Ledningsmålet kom efter 17 spelade minuter genom Nicolás González – som därmed gjorde mål för andra matchen i följd med det argentinska landslaget. González är i en ruskigt fin form även i sitt klubblag Stuttgart och har gjort 12 mål på sin 15 senaste matcher – ett otroligt imponerande facit. 

Det dröjde sedan inte särskilt länge innan Argentina hade utökat sin ledning till 2–0. Ett aningen slappt försvarsspel ifrån Perus mittbackar öppnade upp för Lautaro Martínez som rundade målvakten och slog in bollen i öppet mål. Inter-anfallaren skrek ut sin glädje och förklarade efteråt att målet betydde extra mycket för honom då han inte alls var nöjd med sin insats mot Paraguay.

Segern innebär att Argentina har, efter fyra omgångar av VM-kvalet, tagit 10 av 12 poäng och placerar sig tvåa efter ledande Brasilien.