Omgångens lag: 3 – ”Vem älskar inte Pulga?”

Omgång 3 är färdigspelad av Liga Profesional i Argentina och därför kommer här omgångens lag. 

Målvakt:

Enrique Bologna. River Plate (1) Kommentar: Fick stå i Franco Armanis frånvaro och gjorde det väldigt bra, räddade en straff och blev matchhjälte. 

Försvarare:

Federico Gattoni. San Lorenzo (2) Kommentar: Jag gillar det jag ser av den 21-årige Gattoni och helgens insats mot Aldosivi spädde bara på denna känslan. Otroligt stabil bakåt och krönte dessutom insatsen med ett fint nickmål. 

Gabriel Risso. Tucumán (2) Kommentar: Petades till förmån för Monzón som dock fick kliva av skadad I den första halvleken. Då kom Risso in och levererade två klockrena assist inom loppet av en minut. Sådär kan man också ta en petning. 

Fabricio Fontanini. Newell’s Old Boys (1) Kommentar: Målskytt mot Lanús och fick därmed lite skön revansch efter det snöpliga röda kortet i premiäromgången mot Talleres. Stabil insats i lördags!

Mittfältare:

Franco Cristaldo. Huracán (2) Kommentar: Ett av dom större utropstecknen såhär långt in på säsongen har varit Huracáns offensive mittfältare Franco Cristaldo. Huracán går som tåget och man har Cristaldo att tacka för väldigt mycket. Två fina assist i helgen som bäddade för ytterligare en trepoängare.  

Damián Battalini. Argentinos Juniors (1) Kommentar: Har sett pigg ut under säsongsinledningen, men varken han eller laget i stort har lyckats få den utdelning man förtjänat. I lördags kom dock lite återbärning när Argentinos besegrade Estudiantes med 1–0 och Battalini stod för ett praktfullt ”golazo”. 

Pablo Pérez. Newell’s Old Boys (1) Kommentar: Väldigt bra I det defensiva spelet. En grinig jävel, men samtidigt en värdefull spelartyp som skaver på motståndarnas hälsenor. 

Ignacio Piatti. San Lorenzo (1) Kommentar: Hade inte fått särskilt många minuterar innan mötet Aldosivi i helgen. Men pga. flertalet bortfall i truppen fick Piatti chansen och den tog han med besked. Ett mål och en assist blev facit när San Lorenzo krossade laget ifrån Mar del Plata med hela 4–1. 

Mauricio Cuero. Banfield (2) Kommentar: Var helt magisk mot Rosario Central i fredags och ett konstant orosmoln för hemmalagets backlinje. Tog sig förbi två spelare i upprinnelsen till 1–0-målet och satte sedan spiken i kistan till 4–1. Magisk insats!

Anfallare:

Sebastián Palacios. Newell’s Old Boys (1) Kommentar: Palacios stod för en väldigt fin insats mot Lanús i helgen. Ett mål och en assist blev facit för den f.d. Talleres-spelaren när Newell’s tog tre tunga poäng. 

Luis ”Pulga” Rodríguez. Colón (1) Kommentar: Pulga kom visserligen inte in förrän med dryga kvarten kvar i mötet med Central Córdoba. Men hans 2–0-mål var så pass vackert att jag inte kunde låta bli att ta med honom i omgångens lag. Dessutom – vem älskar inte Pulga?

Tränare:


Mariano Soso. San Lorenzo (1)
Kommentar: Trots flera nyckelspelare borta lyckades Mariano Soso att få ihop laget till matchen mot Aldosivi och hans San Lorenzo vann i övertygande stil. Nu leder man sin grupp och det känns som att tränaren kan han något riktigt spännande på gång med storklubben.