Måndagen i sin helhet

Två matcher spelades under måndagen i Liga Profesional och därmed rundades den tredje omgången av Liga Profesional av i Argentina. 

Först ut var mötet mellan Vèlez Sarsfiled och Patronato. En match som jag personligen var övertygad om att Vélez skulle vinna med ett par mål, men där Patronato stod upp bra, försvarade sig lågt – med bra press på bollhållaren – och lyckades därmed hålla Vélez stången en bra bit in i matchen.

Hemmalaget hade initiativet under hela matchen och skapade många målchanser genom främst Centurión, Almada och Lucas Janson. I slutändan var det en straffspark som avgjorde och det var just Thiago Almada som tryckte dit den. Dom tre poängen är välkomna för Vélez som hittills endast kryssat sig fram under höstens ligaturnering. 

**

I omgångens sista match tog Colón sig an Central Córdoba på hemmaplan. Colón har sett väldigt fina ut under inledningen av säsongen och 3–0-segern i premiären mot Defensa y Justicia var ett styrkebesked. 

Dom dominerade även gårdagens match och tog också ledningen tidigt genom en stenhård nick av Cristian Bernardi på ett vackert inlägg av Rodrigo Aliendro. Hemmalaget hade sedan en handfull chanser att utöka sin ledning, men det dröjde till slutskedet innan det definitiva avgörandet kom.

Pulga Rodríguez kom in med dryga kvarten kvar och efter bara några enstaka minuter drog han till med en otroligt elegant yttersida som letade sig över Central Córdobas, målvakt och in i det bortre hörnet. Ett fantastiskt mål som utan tvekan borde bli utsett till omgångens bästa. 

Tack vare segern toppar Colón sin grupp före Independiente, Defensa y Justicia och nyss nämnda Central Córdoba.