Söndagen i sin helhet: Huracán, Argentinos och Talleres tog viktiga trepoängare

Fotbollssöndagen var fullspäckad i Argentina och inte mindre än fyra matcher spelades i Liga Profesional. Här kommer en kortare summering av dessa matcher. 

Dagen inleddes med mötet mellan Huracán och Gimnasia i Buenos Aires. Bortalaget fick återigen klara sig utan Diego Maradona på bänken då denne nyligen genomgått en operation till följd av den hjärnblödning han ådragit sig. 

Men trots att Diego saknades var det Gimnasia som inledde matchen bäst och som också tog ledningen genom ett fint långskott av Victor Ayala efter bara sex minuters spel. Målgesten efteråt lämnade dock en del övrigt att önska. Huracán åt sig succesivt in i matchen och var nog så bra som Gimnasia under den första halvlekens andra hälft. Därför var det inte särskilt förvånande när kvitteringsmålet också tillslut kom. 

Adrián Arregui dök upp på den bortre stolpen och petade in 1–1 efter en fin passning av Franco Cristaldo. Matchen stod sedan och vägde fram tills Andrés Chávez kände att han ville fortsätta sin målsvit och göra mål för andra matchen i följd fram till 2–1 för Huracán. Eric Ramírez kvitterade för Gimnasia innan det var dags för Cristaldo att slå ytterligare en klockren assist – denna gång till Cordero som kunde nicka in segermålet för Huracán. 


Segern innebär att Hurácan är obesegrade såhär långt med sju poäng och toppar därmed sin grupp före tvåan Gimnasia. Dock kan Vélez Sarsfield passera Gimnasia om man besegrar jumbon Patronato i afton. 

**

Kvällens andra match blev dock betydligt mer avslagen än den första. Estudiantes fortsätter att ha förtvivlat svårt med målskyttet och inte blev det bättre med den varan efter gårdagens möte med Argentinos Juniors.

Bortalaget vann med 1–0 efter ett mycket vackert mål av Damián Battalini i den 72:e spelminuten. Estudiantes förmådde sig inte att komma tillbaka och är nu det enda laget i höstens turnering som ännu inte gjort mål. Illa!

**

Inte heller mötet i Buenos Aires mellan Defensa y Justicia och Independiente blev någon höjdare. Lagen spelade en genomgående väldigt slätstruken tillställning som slutade mållöst. 

Independiente var möjligtvis en aning bättre och om något lag skulle ha fått med sig samtliga poäng så var det dom. Grupp 2 är nu väldigt jämn där Independiente leder tätt följt av Colón – som kan passera om man besegrar Central Córdoba under den kommande natten. 

**

I helgens sista match drabbade Boca Juniors och Talleres samman i Buenos Aires på anrika La Bombonera. En ren gruppfinal då Boca ledde före just Talleres inför gårdagens möte. 

Men Talleres gjorde en väldigt gedigen laginsats och i slutminuterna väggade sig Joel Soñora vackert fram och kunde också få bollen förbi en utrusande Agustín Rossi i Bocas mål. Segern innebär att Talleres tar ett skutt uppåt i gruppen och är nu nya gruppettor före just Boca Juniors.

Nästa helg väntar Newell’s Old Boys på bortaplan för Talleres medan Boca Juniors tar sig an Lanús på hemmaplan.