Veteranerna i fokus när Newell’s vann mot Lanús

Med målgöraren som hade en snittålder på en bra bit över 30 år tog Newell’s Old Boys tre blytunga poäng borta mot Lanús under lördagen. 

Newell’s Old Boys stod utan seger på dom två inledande matcherna av säsongen inför gårdagens möte med Lanús på bortaplan. Därför krävdes det, mer eller mindre, tre poäng om chansen till vidare avancemang skulle leva kvar – och så blev det också. 

Lanús tunga avbräck med båda ordinarie mittbackar i Thaller och Burdisso borta pga. skada gav givetvis också en fördel till Newell’s Old Boys som man utnyttjade till fullo. Ledningsmålet kom genom Fontanini redan i den första halvleken. Den 30-årige mittbacken nickade in en fin frispark ifrån vänster av Mariano Bittolo. 

Sebastián Palacios ökade sedan på ledningen till 2–0 efter 55 minuter med ett vackert vänsteravslut in i det bortre hörnet. Santiago Gentiletti ville sedan inte vara sämre än sin mittbackskollega Fontanini utan gjorde även han mål till 3–0 för Newell’s Old Boys. 

Lanús såg ut som ett slaget lag och tränaren Zubeldía satt och gned sig i ansiktet i en gest som skrek förtvivlan och uppgivenhet runt sig. José Sand gav lite hopp i den 73:e minuten med sin reducering, men det hoppet släcktes omgående då Maxi Rodríguez direkt efteråt rullade in 4–1. 

40-årige Sand snyggade sedan till siffrorna till 2–4 i den sista matchminuten, men mycket mer än så blev det inte för Lanús som nu placerar sig sist i sin grupp. För Newell’s Old Boys innebär segern att man tar ett skutt uppåt och just nu har bra häng på såväl Talleres som Boca Juniors i toppen av gruppen. 

**

En detalj som uppmärksammades en del under gårdagens match var den höga snittåldern på målgörarna i matchen. 28-årige Sebastián Palacios drog ner snittåldern en aning då övriga målskyttar var 30 år eller äldre. 

Snittåldern på gårdagens målgörare hamnade på 35,3 år där 39-årige Maxi Rodríguez och 40-årige José Sand stack ut lite extra ifrån mängden. För Maxis del var det också lite speciellt att få göra mål, på dagen, 21 år sedan hans debut i Newell’s Old Boys tröja. 

Dessa legendarer bekräftar att åldern bara är en siffra – kom ihåg det ungdomar!