River Plate vann utan att imponera

River Plate besegrade Godoy Cruz på bortaplan med 1–0. Men det var ingen imponerande insats av Marcelo Gallardos lag. 

Det sägs ju att segrarna som kommer utan att man imponerar är dom som bygger ett mästarlag. Om så är fallet ska Gallardo definitivt inte var missnöjd med gårdagens seger mot Godoy Cruz. River Plate vann på en regntung plan i Mendoza utan att imponera och utan sin kanske bästa spelare i Nicolás De La Cruz som är iväg med Uruguays landslag.

Man ska vara ärlig dock och säga att River var det bästa laget i matchen, även om man befann sig en bra bit ifrån sin högstanivå. Godoy Cruz hade i vanlig ordning svårt att skapa några målchanser och allt som oftast stoppades anfallsförsöken på en River-försvarare. 

Matchens enda mål kom i den 76 matchminuten genom inhoppade Federico Girotti – vilket f.ö. var hans första mål i Liga Profesional för River Plates del någonsin. 

Godoy Cruz bände en straff bara några fåtal minuter efter Rivers ledningsmål – Bologna stod för en fin räddning och matchen slutade därför med en 1–0-seger för Los Millonarios. Man övertygade inte, men samtidigt tog man tre poäng när man saknade flera tongivande spelare pga. landslagssamlingarna. Det i sig är såklart väldigt starkt gjort.