Proppen ur för San Lorenzo

Trots att San Lorenzo fick klara sig utan flera tongivande spelare mot Aldosivi lyckades man ändå göra fyra mål och krossade laget ifrån Mar del Plata.

Utan bröderna Romero i laget, som är iväg med det paraguayanska landslaget, reste Soso och hans San Lorenzo till kuststaden Mar del Plata för att möta Aldosivi på bortaplan under lördagen. Ignacio Piatti och ynglingen Alexander Díaz kom in i laget och skulle båda två hamna i händelsernas centrum.

Piatti slog först hörnan som Federico Gattoni nickade in till 1–0 innan han själv dundrade in 2–0 ifrån straffområdeslinjen. San Lorenzo var mycket bättre än Aldosivi i det mesta som skedde på planen och hemmalaget hade svårt att ens skapa några halvchanser framåt. 3–0 kom kort därefter genom Peralta Bauer och då hade vi inte ens spelat 30 minuter av matchen. 

Aldosivi jämnade ut tillställningen under den första halvlekens sista minuterar, men inte bättre än att San Lorenzo kunde ta tag i initiativet under matchen andra hälft igen. Alexander Díaz ökade på till 4–0 innan Aldosivi kunde tröstmåla till 1–4 genom Emanuel Iniguez. 

San Lorenzo gjorde en gedigen laginsats med tanke på att man saknade sina två kanske viktigaste spelare i bröderna Romero. Piatti visade att han, trots sparsamt med speltid och tveksam form, ändå har en hel del att erbjuda och i slutändan blev han också segerorganisatören.