Krönika: Är Becccacece själv medveten om hur illa det är?

Racing Club sjunker som en sten och gårdagens förlust mot Arsenal var den tredje på lika många matcher sedan ligasäsongen drog igång igen. Men trots detta pratar Beccacece inspirerande om åttondelsfinalen mot Flamengo i Copa Libertadores om två veckor. Är han medveten om hur illa det är?

”Vi kommer att vara 100% förberedda till mötet med Flamengo”.

Så löd orden ifrån Beccacece efter den föregående veckans förlustmatch mot Unión och nog har tvivlarna kring detta påståendet ökat i antal dom senaste dagarna – såklart med all rätt. Under gårdagen kom nämligen nästa smäll för Racing Club när man förlorade på hemmaplan mot ett Arsenal som även dom har famlat efter formen. 

Därmed ligger Beccaceces lag sist i sin grupp och är, mer eller mindre, borta ifrån chansen att ta sig vidare till nästa runda. På presskonferensen efter gårdagens förlust fortsatte Beccacece på samma spår som tidigare och visade upp en optimism inför mötet med Flamengo.

”Nu kommer allt fokus att ligga på mötet med Flamengo, som hela tiden har varit vårt huvudfokus och förhoppningsvis ett sätt att ta oss ur denna jobbiga situation som vi befinner oss i”.

Visst, jag förstår Beccaceces tanke – han måste visa upp en tro på det han håller på med. Men samtidigt börjar det bli mer och mer tydligt att han inte har spelartruppen med sig på tåget. Rapporter inifrån storklubben viskar om en spelartrupp som inte längre tror på tränarens filosofi och som inte gillar hans sett att coacha laget på. 

Racing har visserligen skapat rätt mycket chanser i sina förlustmatcher, men effektiviteten har nästan varit gränslöst dålig samtidigt som försvarsspelet har varit en smärre katastrof. 

Det kommer onekligen att krävas något utöver det vanliga om Beccacece och hans Racing ska kunna besegra fjolårsvinnarna av Copa Libertadores, Flamengo, om mindre än två veckor. Min största oro är egentligen att tränaren själv inte verkar inse hur illa det verkligen är ställt med laget och hur mycket arbete som ligger framför dom för att ens ha ens uns av chans i Copa Libertadores. 

Just nu är man inte bättre än lag som Unión och Arsenal Sarandí. Faktum är att jag har svårt att se dom besegra något lag i Argentina med den formen dom just nu befinner sig i – så illa ställt är det faktiskt.