Banfield och Tucumán fortsätter att imponera

Under fredagen spelades två matcher i Liga Profesional och det blev segrar för två lag som fortsätter att imponera. 

Först ut var Rosario Central som på hemmaplan tog sig an ett suveränt Banfield. Hemmalaget tog ledningen genom Emiliano Vecchio, under inledningen av den första halvleken, men detta störde inte Banfield nämnvärt. Ganska snabbt hade man vänt på steken till 2–1 och Mauricio Cuero var en stor del i detta. 

Även om colombianen inte själv stod för något av målen var han högst inblandad i båda. Vid kvitteringen tog sig Cuero förbi två försvarare på högerkanten innan han skickade in ett perfekt inlägg som hittade pannan på Fontana. 2–1-målet kom genom Fabián Bordagaray som snappade upp en förlupen boll bakom Centrals försvarslinjen.

I den andra halvleken ökade Banfield tempot avsevärt och om vi ska vara ärliga hann inte Central med i svängarna. Galoppo ökade på till 3–1 efter en fint slagen hörna av Payero – dock var markeringen obefintlig. När sedan Cuero fick fullborda sin exemplariska insats med att göra 4–1 för Banfield var matchen avgjord. 

Rosario Central tröstmålade visserligen genom Fabián Rinaudo i den sista tilläggsminuten, men i slutändan var Banfield alldeles för bra och vann också helt rättvist. Matchens tveklöst största behållning var Mauricio Cuero.

**

I kvällens andra match besegrade Tucumán Unión med 3–1 på hemmaplan. Detta trots att Heredia brände en straffspark under den första halvleken för hemmalaget. Samme Heredia fick sedan sin revansch när han gav Tucumán ledningen med en fin nick efter 51 minuter. 

Därefter rullade det bara på för Tucumán. Inte ens en minut efter ledningsmålet ökade hemmalaget på till 2–0 genom Javier Toledo. Assisten till bägge målen gjordes av inhoppande Risso som fick komma in när Monzón klev av skadad i den första halvleken. 

Unión fick lite kontakt genom Gabriel Carabajal ifrån elvameterspunkten, men Tucumán höll emot och kunde också trycka dit 3–1-målet genom Matías Alustiza i matches sista minut. Därmed är Tucumán, mer eller mindre, vidare till nästa runda efter att ha vunnit samtliga tre matcher såhär långt in på säsongen.