Huvudbry för Soso och San Lorenzo – Matías Palacios har testats positivt med Corona

Imorgon ska San Lorenzo ta sig an Aldosivi i Mar del Plata och det har uppstått flertalet huvudbry för tränaren Mariano Soso. 

San Lorenzo njuter fortfarande över 2–0-segern för en vecka sedan mot Estudiantes. Dom tre poängen gör att man ligger bra till i sin grupp efter två spelade omgångar. Nu väntar en, på pappret, överkomlig uppgift när man ska ta sig an Aldosivi på bortaplan. Men en hel del problem har uppstått för tränaren Mariano Soso.

Sedan tidigare har det stått klart att man får klara sig utan bröderna Romero – som är iväg med det paraguayanska landslaget – och under fredagsmorgonen kom nästa smäll. Matías Palacios, som Soso hade tänkt att starta på Óscar Romeros position, har testats positivt för COVID-19. Den 18-årige mittfältaren, tillsammans med brodern Julián, kommer hållas isolerade en tid och båda är avskrivna ifrån morgondagens match.

Därmed finns det lite att fundera på för tränare Soso. Det mest naturliga alternativet är Ignacio Piatti, men han har inte spelat särskilt mycket sedan återkomsten till San Lorenzo och formen är därför tveksam. 

I övrigt finns det en del frågetecken om vem som ska ta Ángel Romeros plats i anfallet. Franco Di Santo är ännu inte redo för spel och därför står det mellan Jonathan Herrera samt ynglingen Alexander Díaz. 

Förmodad startelva för San Lorenzo: Monetti: Peruzzi, Gattoni, Donatti, Pittón: Menossi, Rodríguez, Ramírez: Piatti: Peralta Bauer, Jonathan Herrera.