Fredagens matcher i Liga Profesional

Under fredagen spelas två stycken matcher i Liga Profesional. Här är allt ni behöver veta kring dessa matcher. 

Det må vara landslagsuppehåll i stora delar av världen, men i Argentina fortsätter ligafotbollen att rulla denna helg. Under fredagen spelas två matcher när Rosario Central först tar sig an Banfield på hemmaplan och sedan ska Atlético Tucumán drabba samman med Unión i en gruppfinal. 

Rosario Central – Banfield. Fredag klockan 23:00. 

Central föll mot River Plate i den förra omgången med 2–1 efter att själva ha tröstmålat i den 95:e minuten genom Emiliano Vecchio på straff. I omgången innan dess besegrade man Godoy Cruz på hemmaplan med samma siffror och ligger därför delad tvåa tillsammans med River Plate. 

Nu väntar ett Banfield som har full pott efter två omgångar. Javier Sanguinettis lag ser oförskämt bra ut och även om man inte imponerade mot Godoy Cruz senast, fick man ändå med sig samtliga tre poäng. Banfield lär ställa upp med samma elva som sist och det innebär att såväl Luciano Pons som Jesús Dátolo fortsätter på bänken då tränaren inte vill ta några onödiga risker efter deras skador. 

Förmodad startelva för Rosario Central: Miño: Torrent, Novaretti, Bottinelli, Blanco: Rinaudo, Villagra: Vecchio, López Pisano, Ferreyra: Gamba.

Förmodad startelva för Banfield: Arboleda: Coronel, Maldonado, Lollo, Bravo: Galoppo, Rodríguez, Payero: Bordagaray, Fontana, Cuero. 

Håll koll på: Mauricio Cuero har sett väldigt pigg ut i dom inledande två omgångarna och stod för segermålet senast mot Godoy Cruz. Otroligt rörlig och samtidigt målfarlig. 

Även Lucas Gamba har varit bra i dom inledande omgångarna och är alltid ett hot framåt för kvällens hemmalag Rosario Central. 

Atlético Tucumán – Unión. Lördag klockan 01:15.

Vem hade kunnat ana på förhand att detta skulle vara en gruppfinal? Men så har det blivit. Tucumán toppar Grupp 1 på sex poäng tätt följt av just Unión på fyra. Båda lagen har besegrat Racing Club och det är med detta i bagaget som dom ger sin in i denna match som med största sannolikhet kommer att skicka segraren vidare till nästa runda.

Ricardo Zielinski ser ut att göra tre förändringar i sitt Tucumán jämfört med segermatchen mot Arsenal för en vecka sedan. Risso Patrón, Ruiz Ramírez och Lotti lämnar plats för Monzón, Acosta och Melano.

Förmodad startelva för Tucumán: Luchetti: Ortiz, Osores, Cabral, Monzón: Erbes, Acosta, Carera, Heredia: Melano, Toledo.

Förmodad startelva för Unión: Moyano: Vera, Blasi, Nani, Corvalán: Cabrera, Leyes, Cañete, Carabajal: García, Troyansky.

Håll koll på: Lucas Melano hoppade in senaste och avgjorde för Tucumán. Han ser otroligt fin ut och kan säkert ställa till bekymmer för Unións backlinje. 

I bortalaget är jag svag för Franco Troyansky som är en avig anfallare och som för det mesta brukar skapa oreda hos motståndarlaget.