Argentina fick bara oavgjort mot Paraguay

Under natten mot fredagen spelade Argentina och Paraguay den tredje matchen i kvalspelet till VM 2022. Resultatet blev en frustrerande 1–1-match.

Argentina kom till matchen med en turbulent vecka i bagaget där ett flertal spelare dragits med skavanker och där några även dessa också fick lämna återbud. Några timmar innan gårdagens drabbning kom också bekräftelsen om att vänsterbacken Nicolás Tagliafico, inte skulle komma till spel. Han ersattes, något överraskande, av anfallaren Nicolás González – tillvardags i Stuttgart – och han skulle komma att hamna i händelsernas centrum redan under den första halvleken.

Men innan dess hann San Lorenzo-spelaren Ángel Romero med att ge bortalaget Paraguay ledningen ifrån straffpunkten. Samme Romero skulle senare hamna i fokus igen efter att ha tryckt sitt knä upp i svanskotan på Exequiel Palacios och därmed tvingat argentinaren att kliva av. 

Efter Paraguays ledningsmålet tog Argentina över matchen och kvitteringen kom också relativt snabbt genom tidigare nämnda Nicolás González. En fin vänsterhörna ifrån Lo Celso hittade pannan på González som tryckte dit bollen, otagbart för Paraguays målvakt, till 1–1. 

Under början av den andra halvleken fick sedan Lionel Messi ett ledningsmål för Argentina bortdömt efter en VAR-kontroll. Enligt den chilenska domaren skulle Paraguay fått frispark i ett tidigare läge och därmed dömdes målet bort. Ett mycket märkligt domslut med tanke på att situationen i sig inte hade någon som helst påverkan på själva målet. 

Det oavgjorda resultatet blev något av en missräkning för Argentinas del. Det positiva i det hela är dock att man fortfarande är obesegrade i VM-kvalet. Härnäst väntar nu Peru på bortaplan under tisdagen i nästa vecka.