Pol Fernández lämnar Boca

Anmärkningsvärda uppgifter sipprade ut ur Argentina under gårdagen gällande Pol Fernándezs fortsättning i Boca Juniors.

Det briserade nästan som en detonation i Argentina igår när Boca Juniors meddelade, via sina officiella kanaler, att man inte kommer förlänga avtalet med Pol Fernández som går ut den siste december.

Något som många trodde skulle gå att lösa, blev tillslut omöjligt. Pol Fernándezs låneavtal går ut om mindre än två månader och därför har Boca jobbat på en förlängning.

Den argentinska storklubben ska också ha varit överens med den mexikanska klubben, Cruz Azul, gällande ett nytt avtal som innebar ytterligare ett lån till nästa års avslut och sedan ett obligatoriskt köp motsvarande 7,000,000 dollar. 

Problemet blev istället det personliga avtalet med Pol Fernández. Mittfältaren ansåg nämligen att man skulle förhandla fram ett nytt kontrakt, till den nya utlåningen, medan Boca istället ansåg att klubben och spelaren redan nått en överenskommelse om nästa period.

Meningsskiljaktigheterna gick inte att lösa och tillslut ska Boca har härsknat till ordentligt varpå man meddelade under gårdagskvällen att man avslutar kontraktet med Pol Fernández.

Såhär skriver man i sitt pressmeddelande:

”Under dom senaste dagarna har spelaren meddelat oss att han inte vill fortsätta i klubben. Med detta i bagaget gör därför inte heller Boca en ansträngning för att köpa loss spelaren och uttnyttja den klausul som finns med i avtalet. Med detta sagt önskar Boca Guillermo Fernández lycka till i framtiden och tackar för den tid som vi haft tillsammans under 2020”.