Omgångens lag: 2

Omgång 2 i årets säsong av Liga Profesional är färdigspelad. Här kommer omgång 2:s lag. 

Målvakt:

Sebastián Moyano. Unión (1) Kommentar: Stod för flera matchavgörande räddningar mot Racing Club i helgen. En stabil – och rutinerad målvakt. 

Försvarare:

Marcelo Weigandt. Gimnasia (1) Kommentar: Weigandt har sett väldigt pigg ut sedan utlåningen till Gimnasia, från Boca, blev verklighet. Speltiden kommer göra susen för den unge backtalangens utveckling. Var ständigt medverkande i offensiven mot Vélez i helgen. 

Lisandro López. Boca Juniors (1) Kommentar: Målgörare mot Newell’s Old Boys och överlag en stabil insats bakåt. 

Gabriel Risso. Atlético Tucumán (1) Kommentar: Gjorde öppningsmålet mot Arsenal i helgen och stack ut bland lagets försvarare när Tucumán återigen gjorde en gedigen laginsats.

Mittfältare:

Franco Cristaldo. Huracán (1) Kommentar: Målet mot Patronato i fredags var förmodligen hela omgångens vackraste mål. Avancemanget på offensiv planhalva och sedan det stenhårda avslutet upp i krysset. Vackert!

Nicolás De La Cruz. River Plate (1) Kommentar: De La Cruz har vuxit och utvecklats något enormt under Marcelo Gallardos ledning dom senaste säsongerna. I skrivande stund är han tveklöst en av lagets bästa – och mest viktiga spelare. Löpte både rätt – och mycket mot Rosario Central i helgen och stod dessutom för ledningsmålet. 

Matias García. Gimnasia (1) Kommentar: Rullade in Gimnasias straff till 1–1 mot Vélez i söndags. Kreativ och väldigt aktiv i det offensiva spelet. 

Ángel Romero. San Lorenzo (1) Kommentar: Spelar numera egentligen som nia i Mariano Sosos lagbygge, men jag fick sätta upp honom på mittfältet i omgångens lag för att få ihop formationen. Rörlig och tillsammans med sin tvillingbror Óscar är han just nu fundamental för San Lorenzos offensiva spel. 

Anfallare:

Carlos Tevez. Boca Juniors (2) Kommentar: Carlos Tevez fortsätter att blomstra trots att hans karriär lider mot sitt slut. Faktum är att hans målsnitt under 2020 är det bästa han haft i hela karriären. Gjorde ytterligare ett mål i helgens segermatch mot Newell’s Old Boys. 

Fernando Márquez. Unión (1) Kommentar: Öppningsmålgöraren mot Racing Club i helgen. Fernando Márquez är tillbaka i Unión där han älskar att vara. 

Franco Orozco. Lanús (1) Kommentar: Det är svårt att ta in att Franco Orozco bara är 18 år gammal. Hans kompromisslösa spel inne i straffområdet och självklara avslut påminner mer om en rutinerad anfallsstjärna än en ung talang som tar sina första steg inom seniorfotbollen. Målet mot Talleres igår var ytterligare ett kvitto på vilken fin utveckling Orozco har haft under Zubeldías ledning. 

Tränare:

Juan Manuel Azconzábal. Unión (1) Kommentar: Vilken fin vecka det varit för Unión och deras tränare Azconzábal. Först vände man mötet i Copa Sudamericana mot ecuadorianska Emelec till avancemang i torsdags och sedan besegrade man Racing Club i helgen med 2–0. Azconzábal är en spännande tränare som ser ut att ha något intressant på gång med sitt Unión.