Några frågetecken inför VM-kvalet

På torsdag drabbar Argentina samman med Paraguay i Buenos Aires. Men trots två inledande segrar i kvalspelet är det oroliga tongångar i det argentinska lägret.

Landslagsuppehållet har inletts och dom argentinska spelarna som tillbringar sin vardag i Europa har börjat att trilla in till Argentina och Buenos Aires. Men allt är inte frid och fröjd i Scalonis landslag. Faktum är nämligen att ett flertal spelare dras med skadebekymmer och är osäkra kort inför matchen mot Paraguay på torsdag. 

Bland dessa frågetecken återfinns faktiskt Lionel Messi. Anfallaren hade fått en känning redan inför Barcelonas möte med Real Betis, under den föregående helgen, och bad därför tränaren Koeman om att bara spela den andra halvleken. Därför började Messi också på bänken och hoppade först in efter pausen, där han sedan gjorde två stycken mål för sitt Barcelona. 

Men även om Messi är ett frågetecken inför mötet med Paraguay, tyder det mesta på att han kommer till spel. Övriga tveksamheter gäller vänsterbacksplatsen. Ajax-spelaren Nicolás Tagliafico spelade visserligen klart hela segermatchen mot Utrecht, under helgen som var, men ska ha känt av någon form av muskelskada efteråt. Just vänsterbacksplatsen är lite kritisk för Scaloni då den mest naturliga ersättaren, Marcos Acuña, redan lämnat återbud pga. en muskelskada. 

Skulle inte Tagliafico komma till spel är det mest troliga att antingen Lisandro Martínez eller Facundo Medina tar hand om den platsen. I övrigt finns det också lite frågetecken kring statusen på Lautaro Martínez. Anfallaren spelade hela matchen mot Atalanta, i helgen, men ska ha fått en känning efteråt. Dock är tongångarna positiva kring Lautaros medverkan på torsdag mot Paraguay. 

Förmodad startelva för Argentina mot Paraguay: Armani: Montiel, Martínez Quarta, Otamendi, Tagliafico/Martínez/Medina: De Paul, Paredes, Lo Celso: Messi, Lautaro Martínez, Ocampos.