Måndagens matcher: Kryss, kryss och lite kryss

Måndagens matcher i Argentina högsta division innehöll lite av varje, men det mest genomgående var att samtliga matcher slutade oavgjort.

Måndagen inleddes med ett möte mellan Independiente och Colón i Avellaneda. Båda kom ifrån varsin seger i den förra omgången och därmed också, kan man tänka sig, nyvunnet självförtroende.

Colón började matchen bäst och skapade stor oreda hos Independientes försvar. Ledningsmålet tillkom dock efter en väldigt slumpartad situation. En hörna som tillslut styrdes in av Wilson Morelo innebar 1–0 för bortalaget efter 14 minuters spel. 

Överlag hade Independiente väldigt svårt att skapa några ordentliga målchanser och Colón försvarade sig föredömligt. Pusineri gjorde några byte för hemmalaget, men det kändes som att tiden rann ifrån dom. 

Då plötsligt dök Lucas Rodríguez upp i straffområdet och överraskade Colóns målvakt, Leonardo Burián, med att nicka bollen mot den bortre stolpen. Målvakten hann inte reagera och 1–1 var ett faktum. Båda lagen gick sedan för ett segermål och när Colón fick straff, i slutminuten, var det nog många som trodde att bortalaget återigen skulle vinna. Men Santiago Sosa, i Independientes mål, ville annorlunda och räddade straffen ifrån Federico Lértora.

Därmed delade lagen på poängen och sett över 90 minuter ska Independiente vara väldigt tacksamma över detta resultat. 

**

Kvällens andra match spelades i Córdoba mellan Talleres och Lanús på Estadio Mario Alberto Kempes. Lanús kändes vassare under den första halvleken och därför var det inte särskilt ologiskt att ledningsmålet också kom i den 39:e matchminuten.

Ett vackert inlägg ifrån Pedro De La Vega hittade pannan på 18-årige Franco Orozco som kunde nicka in ledningsmålet förbi en chanslös Caranta i Talleres mål.  Talleres tog över under inledningen av den andra halvleken och hade också några farliga lägen till en kvittering. 

Lanús såg dock ut att hålla undan och Pepe Sand var dessutom väldigt nära att trycka dit spiken i kistan under matchens sista minuterar. Men istället för ett 0–2-mål kvitterade Talleres genom nyförvärvet Carlos Auzqui. Lanús målvakt, Lautaro Morales, räddade visserligen Pochettinos straff, men inte bättre än att Auzqui kunde slå in returen i öppet mål. 


Sett över hela matchen får man konstatera att Lanús borde vunnit, men att Talleres fortsätter att vara ett svårspelat lag som sällan ger upp i första taget. 

**

Måndagens – och tillika hela omgångens sista match spelades i Santiago del Estero mellan Central Córdoba och Defensa y Justicia. Två lag som båda förlorade sina premiärer för en vecka sedan och därmed letade efter en trepoängare. 

Den första halvleken blev en målorgie av sällan skådat slag. Redan efter nio minuter stod det 1–2 till Defensa y Justicia och när halvtimmen var avklarad hade Central Córdoba hunnit kvittera. Under dom sista 45 minuterna ebbade dock den frenetiska anfallslusten av en aning och lagen delade tillslut på poängen. 

I slutändan var det varsin poäng som jag inte tror att något av lagen kände sig särskilt tillfreds med. För Central Córdobas del innebär resultatet att man inte vunnit i ligaspelet på åtta raka omgångar. Den senaste segern kom mot Aldosivi i februari månad.