Lördagens matcher: Segrar för Banfield, San Lorenzo och River Plate

Tre raka hemmasegrar blev facit i lördagens matcher av den argentinska högstadivisionen. Banfield, San Lorenzo och River Plate gick alla segrande ur sina matcher.

Banfield inledde kvällen med att besegra Godoy Cruz på hemmaplan med 1–0. Målet tillkom på en frispark där Mauricio Cuero snyggt skruvade in bollen i målvaktens vänstra kryss. Annars var matchen ganska jämn där båda lagen hade bud på fler mål. För Banfields del innebar segern att man nu vunnit två raka matcher under inledningen på säsongen och därmed också toppar sin grupp före River Plate. 

Vi ska återkomma till River Plate lite längre ner i denna text, men först ska vi gräva ner oss lite i när San Lorenzo besegrade Estudiantes på hemmaplan. Bortalaget hade mer boll i den första halvleken, men det var San Lorenzo som tog ledningen genom den 20-årige Peralta Bauer. Detta var f.ö. hans första mål i Primera Division någonsin och ynglingen såg pigg ut under hela matchen. 

San Lorenzo trummade sedan på i den andra halvleken och gjorde också 2–0 genom Ángel Romero med dryga 20 minuter kvar på matchklockan. Brorsan Óscar slog assisten till öppningsmålet och Ángel fastställde slutresultatet.

Bröderna Romero fortsätter därmed att vara viktiga för San Lorenzo. Vad det gäller Estudiantes hade dom svårt att skapa några riktigt farliga målchanser och när Mauricio Guzman drog på sig två gula kort inom loppet av 13 minuter, kändes matchen ganska körd. 

Lördagens sista match utspelade sig i Avellaneda mellan River Plate och Rosario Central. River Plate vann fullt rättvist efter ett vackert mål av Nicolás De La Cruz i den första halvleken och ett ”enkelt” nickmål av Lucas Pratto i den andra. Central tröstmålade på straff i den femte tilläggsminuten genom Emiliano Vecchio, men överlag var Rosarioklubben en bit ifrån att kunna störa River denna afton.

Gallardos lag inkasserar därmed tre poäng som känns väldigt viktiga efter den tunga förlusten mot Banfield för en vecka sedan.