Huracán besegrade Patronato och Aldosivi överraskade borta mot Argentinos

Två matcher spelades under fredagen i Argentinas högsta division. Huracán besegrade ett väldigt blekt Patronato medan Aldosivi överraskade och vann borta mot Argentinos Juniors. 

Den första matchen spelades under tryckande hetta i Paraná. Två lag i Patronato och Huracán som båda jagade tre poäng efter att ha gått miste om detta i premiäromgången. Bortalaget saknade målskytten ifrån den oavgjorda matchen mot Vélez Sarsfield, Norberto Briasco, som lämnade ett sent återbud pga. skada.

Men trots detta var ändå Huracán det klart bästa lagen under den första halvleken och skapade också dom klaraste målchanserna. Efter 33 spelade minuter kom också tillslut ledningsmålet genom Andrés Chávez. Den f.d. Boca-talangen vände upp utanför straffområdet och drog till med ett välplacerat skott som Patronatos målvakt, Daniel Sappa, såg alldeles för sent för att kunna reagera på. 

Med en 1-0-ledning i bagaget kunde Huracán skutta in på planen för den andra halvleken med nyvunnet självförtroende innanför matchtröjan. 2–0-målet kom också tids nog och detta var ännu snyggare än Chávez öppningsfullträff. Franco Cristaldo avancerade en bra bit på offensiv planhalva innan han drog på ett klockrent avslut som letade sig upp det ena krysset – återigen helt otagbart för Sappa. 

Patronato fick lite kontakt genom den f.d. Talleres – och Banfield-spelaren Junior Arias, men närmare än såhär kom man inte. Huracán vann fullt rättvist och även fast Patronatos insats var en aning bättre än senast räckte det inte för att lyckas bärga några poäng denna fredagskväll. 

**

I den andra match chockade Aldosivi förmodligen dom flesta när dom besegrade Argentinos Juniors med 1–0 på bortaplan. Efter 0–0 mot Estudiantes i premiären kunde laget ifrån Mar del Plata följa upp detta med en riktigt fin skalp borta mot ett välspelande Argentinos. 

Hemmalaget skapade flest målchanser under gårdagen, men hade svårt att få till den där sista lilla detaljen som krävs för att det ska bli mål. Därmed är Diego Daboves manskap mållösa i säsongens två inledande matcher – tung start!