Unión vann i Ecuador – klara för åttondelsfinal

Unión de Santa Fe stod för en fin insats i Ecuador under gårdagskvällen och besegrade Emelec med 2-1. Därmed vände man på ett 1-0-underläge ifrån den första matchen i Santa Fe.

Det var långt ifrån det bästa utgångsläget för Unión när man reste till Ecuador för returmötet med Emelec i Copa Sudamericana under torsdagskvällen. Efter 0-1 på hemmaplan krävdes en vändning – och insats avsevärt bättre än senast.

Det såg också betydligt mer förhoppningsfullt ut under inledningen av matchen. Unión skapade flertalet målchanser och var klart bättre än sina ecuadorianska motståndare som hade svårt att få igång ett fungerande passningsspel.

Unión tog också ledningen genom Javier Cabrera vars skott styrdes på en Emelec-försvarare och in i mål. Där och då var dubbelmötet helt lika och frågan var ifall något av lagen skulle gå för ett segermål eller inte.

Emelec åt sig sakteligen in i matchen och hittade också en kvittering genom Facundo Barcelo, halvvägs in i den andra halvleken. Men Unión var starkare denna afton och tryckte på framåt genom främst Troyansky och Cabrera.

Med 25 minuter kvar på matchklockan hoppade även Fernando Marquez in och han skulle komma att bli stor matchhjälte för argentinarna. Anfallaren, som kom hem till sitt älskade Unión i somras, tryckte nämligen dit segermålet på straff efter 77 spelade minuter.

Själva straffen i sig var ganska dråplig då Wilmer Godoy hade fallit i eget straffområde och tagit bollen, ofrivilligt, med handen.

Tack vare segern är Unión klara för åttondelsfinal i Copa Sudamericana – deras bästa prestation någonsin i en kontinental turnering. Här kommer man att ställas mot brasilianska Bahia.

**

Även Independiente tog sig vidare till nästa runda efter 1-1 borta mot Tucumán (2-1 totalt till Independiente). Silvio Romero stod återigen för El Rojos mål medan Leonardo Heredia gjorde Tucumáns motsvarighet.

För Independientes del väntar nu uruguayanska Fenix i åttondelsfinalen.

**

Argentina är överrepresenterade i åttondelsfinalerna av Copa Sudamericana. Av dom 16 lagen som är kvar i turneringen är nästan 1/3 argentinska (5 lag).

Nästbästa land i antalet representerade lag är faktiskt Chile som har tre lag kvar i turneringen. En kraftig missräkning för Brasilien, som annars brukar ha många lag långt framme i turneringen, då man enbart har två lag kvar i årets upplaga (Bahia och Vasco da Gama).