Omgångens lag: 1

Omgång 1 i årets säsong av Liga Profesional är färdigsspelad. Här kommer omgång 1:s lag. 

Målvakt:

Santiago Sosa. Independiente (1) Kommentar: Var fenomenal i Copa Sudamericana-mötet mot Tucumán i torsdags och överträffade nästan sig själv mot Central Córdoba i söndags. Nyförvärvet Sosa, som har ett lejon intatuerat i nacken, har snabbt vuxit ut till en klippa i Independientes mål. 

Försvarare:

Nahuel Tenaglia. Talleres (1)
Kommentar: Stod för ledningsmålet mot Newell’s Old Boys och var precis så bra som jag länge hävdat att han är. Utomordentlig även i försvarsspelet. 

Federico Gattoni. San Lorenzo (1) Kommentar: Federico Gattoni är 21 år och född 1999. Här har San Lorenzo verkligen något otroligt spännande på gång. I det närmast felfri under den mållösa matchen mot Argentinos Juniors i lördags. 

Maximilliano Coronel. Gimnasia (1) Kommentar: Gjorde 2–0-målet för Gimnasia i premiären mot Patronato. En genomgående solid insats av försvararen. 

Mittfältare:

Mauricio Cuero. Banfield (1) Kommentar: Låg bakom det mesta i Banfields seger borta mot River Plate. Cuero är en otroligt spelskicklig mittfältare som kom tillbaka till Banfield under sommaren. 

Ricky Álvarez. Vélez Sarsfield (1) Kommentar: Drömmålet mot Huracán i helgen var utan tvekan omgångens mål. Ricky Álvarez var annars fantastisk i det offensiva spelet för Vélez och ett ständigt hot framåt. 

Federico Lértora. Colón (1)
Kommentar:
 Stod för 1–0-målet borta mot Defensa y Justicia och var genomgående bortalagets bästa spelare. 

Johan Carbonero. Gimnasia (1) Kommentar: Johan Carbonero kom till Gimnasia inför denna säsongen ifrån colombianska Once Caldas och var planens gigant i 3–0-segern över Patronato i fredags. Krönte insatsen med ett mål. 

Anfallare:

Norberto Briasco. Huracán (1)
Kommentar: Har en lite speciell historia runt sig – som ni kan läsa om i denna artikel – och stod för Huracáns ledningsmål mot Vélez i helgen. Är lite av en ”late-bloomer” och vid 24-års ålder verkar det som att hans stora genombrott är i antågande. 

Carlos Tevez. Boca Juniors (1) Kommentar: Gjorde ledningsmålet för Boca Juniors mot Lanús och är i kanske sin bästa form sedan återkomsten till storklubben för fem år sedan (räknar bort tiden i Kina). Otroligt fin i spelet och slog flertalet fina passningar till anfallskollegan Wanchope Ábila som borde resulterat i åtminstone något mål. 

Diego Valoyes. Talleres (1) Kommentar: Jag har haft mina tvivel kring Diego Valoyes, men det går inte att komma ifrån att han gjorde en riktigt fin insats mot Newell’s Old Boys i fredags kväll. För första gången på länge såg han mer beslutsam ut i sina aktioner och 3–1-målet var kronan på verket. Hatten av!

Tränare: 

Ricardo Zielinski. Atlético Tucumán (1) Kommentar: Att vinna med 4–1 borta mot Racing Club är inte enkelt – att dessutom göra det med flertalet ungdomsspelare på planen är oerhört imponerande. Ricardo Zielinski är inte enbart en frispråkig herre, han är dessutom en väldigt skicklig tränare. Med tanke på att insatsen i söndags, ifrån Tucumán, kändes som en gedigen laginsats, kändes det också helt rätt att välja tränaren – och inte någon enstaka spelare – i omgångens lag.