Banfield överraskade borta mot River Plate

I premiäromgångens sista match överraskade Banfield på bortaplan mot River Plate och vann tillslut med 3–1.

Det hade varit många turer inför matchen om var den egentligen skulle spelas. River Plate var först inställda på att få lov att spela på sin träningsanläggning, men i sista stund avslog representanterna för ligan detta. Därmed blev matchen också uppskjuten – först till måndagen och sedan till tisdagen.

När matchen väl började under gårdagen var det på Independientes hemmaplan, i Avellaneda, som drabbningen tog plats. River Plate ställde upp med starkast möjliga lag – precis som Banfield – och hemmalaget fick också bästa tänkbara start på matchen. 

Anfallaren Rafael Borré dök upp i straffområdet och nickade dit ledningsmålet, efter en fint slagen hörna av De La Cruz, redan efter sex minuter. Där och då tänkte man att River skulle segla iväg mot en bekväm seger, men Banfield ville något helt annat. 

Innan halvleken var till ända hade bortalaget vänt på steken med två stycken nickmål signerade av Agustín Fontana och Giuliano Galoppo. Hjärnan bakom det mest framåt för Banfield var annars mittfältaren Mauricio Cuero, som kom tillbaka till Banfield under sommaren och som igår såg minst lika bra ut som senaste gången han var i klubben. 

River Plate försökte hitta en väg in i matchen, men när 3–1-målet kom, efter ett dråpligt självmål av mittbacken Pinola, kändes tillställningen avgjord. Kanske att Gallardos byten kom lite i senaste laget för att få maximal utdelning. 

Men ingenting ska tas ifrån Banfield som defilerade in i mål och tog tre blytunga poäng borta mot storklubben River Plate.