Rosario Central besegrade Godoy Cruz med uddamålet

I Kily González allra första match som huvudtränare vann Rosario Central med 2–1 över Godoy Cruz på Estadio Gigante de Arroyito i Rosario. 

Det var bengaler, sång och glädje som mötte Rosario Centrals spelarbuss igår utanför hemmaplanen inför mötet med Godoy Cruz. Trots Coronarestriktionerna som råder i Argentina hade hundratals – kanske upp emot tusen – supportrar samlats, först i en närliggande park, och sedan utanför klubbens hemmaplan. 

Här tog man emot spelarbussen när den rullade in, men man ska också ha slagits med polisen och varit allmänt stökiga. 

Matchen som sådan då?

Rosario Central började tillställning bäst och tog också ledningen genom Emmanuel Ojeda efter endast fyra spelade minuter. Men Godoy Cruz åt sig sedan sakteligen in i matchen och när kvitteringen väl kom, med ungefär 25 minuter kvar av drabbningen, var det inte orättvist på något sätt. 

Hemmalagets orutin lös tyvärr stundtals lite väl tydligt igenom och även om flertalet av dom yngre spelarna gjorde bra ifrån sig, hade man också i perioder svårt att hålla uppe spelet mot Godoy Cruz. 

I slutändan fick dock ändå Central matchens sista ord när Lucas Gamba dundrade dit vinstmålet med endast fem minuter kvar. Efter att Marco Rubén lämnat klubben har Gamba blivit ledaren i laget och hans segermål upp i krysset, under gårdagskvällen, var ett besked till Kily González att han kan lita på att anfallaren kommer att fortsätta att göra mål framåt. 

Nu väntar River Plate för Rosario Central under den kommande helgen, medan Godoy Cruz ska ta sig an Banfield.