Wanchope Ábila stor matchhjälte för Boca borta mot Lanús

Under lördagskvällen blev Wanchope Ábila stor matchhjälte för Boca Juniors när storklubben besegrade Lanús på bortaplan med 2–1.

Mörkret hade hunnit lägga sig över Estadio Ciudad de Lanús när hemmalaget och Boca Juniors sprang in på planen för att drabba samman i premiären av årets ligasäsong. Lanús spelade match så sent som i onsdags, när man besegrade São Paulo i Copa Sudamericana med 3–2, medan Boca hade ”vilat” sedan avslutningen av Copa Libertadores för lite mer än en vecka sedan. 

Tvåmålsskytten ifrån Lanús drabbning med brassarna, José ”Pepe” Sand, fanns såklart med ifrån start även denna dag och skulle återigen hamna i blickfånget. Men det var Boca som inledde matchen bäst och tryckte tillbaka Lanús i planen. Wanchope Ábila rundade målvakten i Lanús, Lautaro Morales, men prickade stolpen.

Ledningsmålet för bortalaget kom istället efter nitton spelade minuter genom Carlitos Tevez. En tilltrasslad situation, efter en vänsterhörna, slutade med att bollen hamnade framför fötterna på anfallsveteranen som enkelt kunde stöta in bollen i mål. 

Men trots det snöpliga baklängesmålet reste sig Lanús och hittade en väg in i tillställningen genom – just det – José ”Pepe” Sand. Den 40-årige anfallaren var återigen på rätt plats vid rätt tillfälle och kunde stöta in bollen i mål. Bocas försvarare signalerade för hands på Sand och på reprisen kunde man också tydligt se att Sand stötte in bollen med just handen – ofrivilligt, men ändå. Målet godkändes dock och Lanús kunde fira att matchen nu, återigen, var oavgjord. 

Men Boca skulle få det sista ordet denna kväll. Wanchope Ábila utnyttjade en retur i straffområdet och nickade in ledningsmålet – som sedermera också blev segermålet. Lanús försökte komma tillbaka in i matchen, men Boca stod emot bra och Agustín Rossi gjorde en fin insats i målet.