River Plate mot Banfield skjuts upp till imorgon

Det blev stökigt under gårdagen när ledningen för Liga Profesional beslutade att River Plate inte skulle få lov att spela sina hemmamatcher i ligaspelet på sin träningsanläggning i Ezeiza. 

River Plate och ledningen för den inhemska ligan är inte riktigt dom bästa av vänner efter att storklubben – i sista stund – fått avslag på att man inte får spela sina hemmamatcher på klubbens träningsanläggning. Detta trots att ligan först gett klartecken, men sedan backat ifrån detta beslut.

Under gårdagskvällen kom man med beskedet att River Plate inte fick lov att spela på fotbollsplanen i Ezeiza och att man hade t.o.m. klockan 20:00, igår kväll, för att hitta en ny matcharena att spela på. River tyckte, av förklarliga själv, att det var lite väl sparsamt med tid och bärgade ett annat beslut.

Det fick man också och nu har man istället på sig till i afton, söndag, för att komma upp med en ny spelplats till imorgon. Därmed skjuts kvällens match, som skulle ha spelats klockan 01:15 svensk tid, upp till imorgon kväll istället. 

Dom två mest logiska spelplatserna är Vélez Sarsfields hemmaplan, Estadio José Amalfitani, eller Huracáns, Estadio Tomás Adolfo Ducó. Vilket av dessa två alternativ som det blir återstår alltså att se.