Händelserikt när Vélez och Huracán kryssade

Matchen mellan Vélez Sarsfield och Huracán blev en händelserik sådan som i slutändan renderade i delad pott för dom båda lagen.

Vélez Sarsfield kom till matchen som stora favoriter, men sett till Huracáns försäsong insåg nog dom flesta att detta inte skulle bli en enkel tillställning. Denna profetia verkade också stämma ganska bra när Norberto Briasco pricksköt in ledningsmålet efter 37 spelade minuter. 

Fram tills denna punkt hade bortalaget varit minst lika bra som sina motståndare och målet i sig var absolut inte orättvist. Vélez åt sig dock emellertid sakta in i matchen och skapade ett kraftfullt tryck mot målvakten Facundo Cambeses. Så pass kraftfull var pressen att målvakten fick läkarvård till följd av en räddning på ett stenhårt avslut.

Till slut fick dock Cambeses kapitulera efter en makalöst fin frispark av den f.d. Inter-spelaren Ricky Álvarez. Ett smått bisarrt avslut som letade sig in i målvaktens bortre kryss var helt otagbart för målvakten. Efter kvitteringen var det Vélez för hela slanten och i slutändan var det faktiskt smått otroligt att man inte lyckades få in ett segermål.

Cristian Tarragona kom närmast, men även inhopparna Lucas Janson och Juan Lucero hade sina möjligheter. Huracán höll emot och när domaren väl blåste av matchen drog nog majoriteten av deras spelare en lättnadens suck – en poäng på Estadio José Amalfitani är absolut inte fy skam.