Gimnasia vann över ett blekt Patronato

Maradona gratulerades och Gimnasia premiärvann hemma mot Patronato med hela 3-0.

Diego Maradona möttes av presenter och fyrverkerier när han promenerade in på Gimnasias hemmaplan inför premiärmötet med Patronato under gårdagen.

Marcelo Tinelli och Claudio Tapia gav honom ett plakat och på innerplan stod där även en tårta. Samtidigt spelades ”Feliz cumpleaños” i högtalarna på högsta volym.

Maradona tackade, kramades litegrann, men lämnade sedan hemmaplan för att istället, pga. hälsorisken, se matchen i sitt hem istället. Det han fick se var ett Gimnasia som var klart bättre än sina motståndare och som dominerade tillställningen ifrån första sekund.

Nicolás Contín hade hand om anfallspositionen i Lucas Barrios frånvaro och han testade Patronatos målvakt, Daniel Sappa, gång på gång. Men halvlekens höjdpunkt – och tveklöst bästa spelare var nyförvärvet Johan Carbonero.

Ifrån sin högerkant skapade colombianen gång på gång oreda i Patronatos försvar och det var också Carbonero som skulle göra matchens första mål. Ett avslut, ifrån just högerkanten, som Sappa något dråpligt tappade in i eget mål genererade 1-0 precis innan halvtidsvisslan.

Patronato hade i stort sett bara en riktigt farlig målchans under hela matchen, en nick i första halvlek som Broun avvärjde, och var precis så uddlösa som jag var rädd att man skulle vara.

Gimnasia fortsatte att trumma på under den andra halvleken och efter tio minuters spel knoppade Maximiliano Coronel in 2-0. Patronato var ett slaget lag som inte såg ut att ha varken en idé eller kapaciteten att hota ett Gimnasia som såg piggare ut än på väldigt länge.

Eric Ramírez fixade slutresultatet 3-0 med en väl avvägd nick på tilläggstid. Gimnasia fick den bästa tänkbara starten på säsongen och Diego Maradona tog emot den finaste av presenter på sin 60-årsdag.

Ligaspelet är igång – och Maradonas Gimnasia är återigen i fokus!