Dags för Mariano Sosos efterlängtade debut

Äntligen är det dags för Mariano Sosos debut som huvudtränare för San Lorenzo när storklubben, under lördagskvällen, tar sig an Argentinos Juniors på bortaplan. 

Det kan inte vara många gånger i fotbollshistorien som en tränare har fått vänta mer än 7 månader på att få göra sin debut som huvudtränare för klubben han precis skrivit på för. Men det är precis vad fallet med Mariano Soso har varit.

Till följd av Corona-pandemin har Soso, som presenterades som ny tränare för San Lorenzo precis innan pandemin slog till, fått vänta länge på sin officiella debut. Ikväll är det äntligen dags och för motståndet står Argentinos Juniors på bortaplan. En tuff match mot ett lag som vill spela fotboll – och som har en bra grundidé under tränaren Diego Dabove.

Vad kan vi då förvänta oss för skillnader i Sosos spelfilosofi jämfört med tidigare tränare under den föregående säsongen (San Lorenzo bytte som bekant tränare mer än en gång)? 

Mariano Soso vill spela en mer direkt fotboll där San Lorenzo ska gå ifrån försvar till anfall betydligt fortare än tidigare. Backlinjen kommer att stå relativt högt och förhoppningen är att ha många spelare på offensiv planhalva.

Dagens startelva kommer också andas just ett fokus på offensiven. Formationen är något mellanting av ett 4-3-3 – och ett 4-2-3-1-system. I Franco Di Santos frånvaro kommer Ángel Romero att spela som spjutspets medan 22-årige Mariano Peralta Bauer kommer in på ena kanten. Bauer vann skytteligan i reservlagsserien ifjol och har imponerat under försäsongen.

Förmodad startelva för San Lorenzo: Monetti: Salazar, Gattoni, Donatti, Pittón: Rodríguez, Menossi: Peralta Bauer, Óscar Romero, Juán Ramírez: Ángel Romero. 

Argentinos ser också spännande ut inför den kommande säsongen och har kunnat fortsätta på den inslagna vägen som man hade under fjolårssäsongen. Dabove väntas inte heller göra några jättestora förändringar i sin startelva.

Förmodad startelva för Argentinos Juniors: Chávez: Mac Allister, Quintana, Torrén, Gómez: Vera, Colman, Moyano: Batallini, Coronel, Hauche. 

Matchen har avspark klockan 22:45, svensk tid.