Aldosivi och Estudiantes kryssade i Mar del Plata

Lördagens första match i Liga Profesional slutade mållöst när Aldosivi och Estudiantes spelade 0–0 i Mar del Plata.

Det var soligt, varmt och härligt när Aldosivi och Estudiantes sprang in på Estadio José María Minella i Mar del Plata under lördagskvällen. Känslan inför matchen var att Estudiantes gick in som ganska klara favoriter och personligen var jag tämligen övertygad om att klubben ifrån La Plata skulle få med sig samtliga tre poäng hem. 

Matchen började också bra för Estudiantes del. Man skapade många målchanser och borde också haft en straff under dom inledande 25 minuterna. Men sedan ebbade trycket ut och även om inte Aldosivi skapade särskilt mycket blev matchen jämnare ju längre tiden gick. 

Den andra halvleken var faktiskt helt jämn, om än med ett litet övertag för Estudiantes. Men i slutet var faktiskt Aldosivi nära att få med sig samtliga tre poäng när ett distansskott snuddade vid ribban. 

Men det blev inga mål och istället delade dom båda lagen broderligt på poängen i det strålande solskenet.