Unión förlorade mot Emelec och Independiente besegrade Tucumán

Under gårdagskvällen – och natten spelade tre argentinska lag i Copa Sudamericana. Såhär gick det för dom.

Unión tog sig an ecuadorianska Emelec på hemmaplan, men matchen blev varken vad tränaren Azconzábal eller hans spelare hade hoppats på. Den första halvleken var väldigt jämn, men Emelec kom ändå segrande ur den då man öppnade målskyttet genom Facundo Barcelo efter 44 spelade minuter. 

Argentinarna var långtifrån dåliga, men skapade inte heller några särskilt farliga lägen. På det stora hela var det en tillställning som borde slutat oavgjort. Men pga. Emelecs seger har Unión en rysligt jobbig uppgift framför sig i returen om en vecka.

**

Dom sista två lagen att spela i veckans Copa Sudamericana var Independiente och Atlético Tucumán. Ett Argentina-möte som slutade med seger för hemmalaget efter att lagkaptenen Silvio Romero skickat dit segermålet, på straff, i mitten på den första halvleken. 

Överlag var Independiente det bättre laget i själva spelet, men hade rysligt svårt att skapa några farliga målchanser. Istället hade Tucumán ett antal farliga lägen till kvittering som målvakten – och tillika nyförvärvet – Sebastián Sosa parerade. Lucas Melano var den farligaste spelaren i bortalaget och den f.d. Racing-spelare borde förmodligen ha kvitterat tillställningen på någon av sina chanser. 

Men Independiente vann tillslut med 1–0 och har en knapp ledning inför returen om en vecka. Det viktigaste var att vinna – och att hålla nollan intakt. Nu får dom båda ställa om till helgens ligaspel.