Pepe Sand: “Om Zubeldía inte startar mig mot Boca – då dödar jag honom”

Han var den stora hjälten under gårdagens möte med São Paulo i Copa Sudamericana. Till helgen väntar ett hett möte med storklubben Boca Juniors och det råder ingen tvekan om att Sand vill spela. 

José Pepe Sand bevisar, gång på gång, att han är att räkna med trots att han hunnit fylla 40 år. I gårdagens match mot São Paulo gjorde anfallare två mål när Lanús tillslut vann med 3–2 och inför mötet med Boca Juniors på lördag råder det ingen tvekan om att Sand vill starta.

”Om Zubeldía inte startar mig mot Boca – då dödar jag honom. Mot Boca vill jag spela, så länge jag känner mig bra vill jag alltid starta. Givetvis är det tränaren som bestämmer, men med Jorge (Almirón) missade jag en match mot Boca så föreställ dig om jag skulle göra det igen”. 

Sand passade också på att ge lovord till dom unga spelarna i laget som konstant har tagit dom chanser som givits av tränaren Zubeldía.

”Var sjätte månad, eller varje år, kommer det fram nya unga spelare som gör det bra och det är Luis som ger dom chansen. Man måste vara förberedd och försöka hjälpa till i stunder då det behövs”. 

Angående sin egen form och det faktum att han fyllt 40 år säger Sand att han känner sig pigg och ser fram emot säsongen som snart ska börja.

”Jag känner mig bra och siktar på att spela detta året som jag har kvar på kontraktet. Förhoppningsvis kan jag göra det på bästa sätt”.