Några värvningar i sista stund

Den senaste dagen har ytterligare några nyförvärv trillat in hos klubbarna i Liga Profesional. Här kommer därför en kortare genomgång av dessa.

Patricio Toranzo och Ezequiel Bonifacio – Huracán. 

Patricio Toranzo är klar för en tredje sejour med sitt älskade Huracán och det är nästa så att man vill börja gråta. Toranzo är en ikon i El Globo och även fast han har hunnit bli 38 år gammal ska det bli väldigt intressant att se vad han kan åstadkomma under den närmaste tiden. Huracán värvar dessutom in Ezequiel Bonifacio som närmast kommer ifrån spel med Unión de Santa Fe.

Alan Bonansea – Rosario Central.

Rosario Central lånar in den 24-årige anfallaren ifrån Lanús och får därmed in lite välbehövlig kraft i anfallet. Sedan tidigare har klubben egentligen bara Lucas Gamba i anfallet med erfarenhet ifrån Argentinas högsta division. Till klubbens hemsida pratade Bonansea litegrann om övergången och sina egna förväntningar på den kommande säsongen.

”För mig är detta något väldigt stort, det är något som jag drömt om sedan jag började spela fotboll. Nu börjar äntligen denna dröm. Det är något som jag trånat efter under en längre tid och när det nu idag är ett faktum så får jag gåshud av det. Jag är väldigt nöjd, glad och jag känner mig levande”. 

Tydligen är flertalet personer i Bonanseas familj supportrar till just Rosario Central och därför känns övergången extra speciell för anfallaren.

Alan Ruiz – Arsenal Sarandí. 

Arsenal Sarandí gjorde också klart med ett nytt nyförvärv under gårdagen när Alan Ruíz skrev på ett kontrakt till slutet av 2021. Mittfältaren kommer närmast ifrån spel med Aldosivi, men har sedan en tid tillbaka stått utan kontrakt. Tidigare har Alan Ruíz även representerat San Lorenzo och Colón i Argentina samt Grêmio och Sporting Lissabon utomlands.