Lanús vann en dramatisk match mot São Paulo

Efter månader av förberedelser var det äntligen dags för Lanús att spela en tävlingsmatch igen när man tog sig an brasilianska São Paulo på hemmaplan.

Luis Zubeldía ställde upp med starkast möjliga lag, sett till omständigheterna med tanke på att t.ex. Lautaro Acosta drogs med skadeproblem.

Lanús började också matchen bäst, även om det var São Paulo som tog ledningen genom 20-årige Brenner. Ett misstag av Lanús, där delar av backlinjen låg fel i sina positionerna, öppnande upp för en djupledsboll som Brenner löpte perfekt till.

Men trots baklängesmålet reste sig Lanús igen och genom 40-årige José ”Pepe” Sand kunde man också hitta en kvittering under dom inledande minuterna av den andra halvleken.

Lanús dominerade faktiskt dom sista 45 minuterna och det var långtifrån ologiskt när man också tog ledningen med 2-1 – efter 84 minuter. Återigen var det Pepe Sand som dök upp i straffområdet och visade att han hade konserverat sin målform under uppehållet.

Glädjen varade dock bara några minuter då Brenner återigen prickade in ett mål och såg till att ställningen var oavgjort med endast några fåtal minuter kvar av tillställningen.

Men Lanús skulle få det sista ordet när inhopparen Facundo Quignon knoppade in segermålet på tilläggstid med en perfekt avvägd nick.

Tack vare segern har Lanús en liten fördel inför returen i São Paulo. Om än en väldigt liten sådan då brassarnas dubbla bortamål kan väga tungt i slutändan.