Defensa vände och vann i Paraguay

Trots ett tidigt underläge vände Defensa y Justicia mot paraguayanska Sportivo Luqueño och vann tillslut med uddamålet.

Hernán Crespos lag hade precis hunnit slicka sina sår efter uttåget ur Copa Libertadores när det var dags att kasta sig in i Sudamericana och mötet med Sportivo Luqueño ifrån Paraguay.

Matchen, som spelades i Luque, kunde dock ha fått en mer angenäm start för Defensa. Redan efter åtta minuters spel tryckte nämligen Aldo Anibal Vera dit 1-0 för hemmalaget ifrån halva plan. Den 33-årige mittfältare uppfattade snabbt att Defensas målvakt, Unsain, stod en bit utanför sitt mål och testade lyckan.

Hernán Crespos lag återhämtade sig dock ganska snabbt och när kvitteringen väl kom, om än på ett lite dråpligt sätt, var det fullt rättvist. Ett inspel ifrån vänster studsade via två Sportivo Luqueño-spelare och in i eget mål. Sist på bollen var faktiskt samme Vera som tidigare hade gjort ledningsmålet för hemmalaget.

Defensa y Justicia trummade på och spelade en trevligt anfallsfotboll som deras motståndare, stundtals, hade väldigt svårt att kontrollera. Segermålet, för argentinarna, kom också tillslut efter tio spelade minuter av den andra halvleken.

Ett väldigt fint anfall som avslutades med ett lika kliniskt avslut ifrån Braian Romero som placerade dit ledningsmålet tätt intill målvaktens högra stolpe.

Defensa y Justicia hade sedan ett flertal lägen till att utöka sin ledning, men matchen slutade med en 2-1-seger som ger Crespos lag en klar fördel inför returen i Argentina. Dessutom var det säkert glädjande för tränaren att laget fortsätter att spela en fin fotboll och återigen dominerade det mesta som hände på planen.